Dijous, a les 21.55

Un "Polònia" d'una hora, especial postsentència

Demà, dijous, a les 21.55, després d'una setmana sense programa, aquest nou "Polònia" serà especial. Tota l'actualitat de les últimes dues setmanes, des de la publicació de la sentència fins a l'exhumació de Franco, tot condensat en una hora. El doble de temps, el doble d'humor i la meitat d'anuncis. Una fórmula infal·lible.

D'entrada es recordarà l'inici del Tsunami Democràtic: aquella tarda de dilluns a l'aeroport de Barcelona en què els avions van sortir tard, sorprenentment, per causes alienes a les aerolínies.

Arribar a l'aeroport no va ser fàcil, literalment i metafòricament. Es podran viure els dubtes dels manifestants quan el president Torra (Ivan Labanda) els esperonava per sortir al carrer mentre el conseller Buch (David Olivares) cridava a la calma. Per fer-ho més amè, recuperaran un dels èxits de la banda britànica The Clash.

Una setmana de manifestacions i barricades a la ciutat de Barcelona ha deixat preocupació entre diversos sectors. Sobretot a la confraria del Sant Contenidor, que celebrarà una pregària per recordar els contenidors que ens han deixat, Déu els tingui en la glòria.

Han sigut setmanes en què l'actualitat ha mantingut els espectadors enganxats a les pantalles gràcies als mitjans que han informat amb rigor i professionalitat. Però també es descobrirà com ho va explicar una reportera de La Sexta.

S'analitzarà com han estat les mobilitzacions a Catalunya i se sabrà com ho van viure la Policia Nacional i els Mossos d'Esquadra, que s'agermanaran per ballar la nova cançó del grup Manel: "Poli Band".

Tsunami Democràtic per aquí, Tsunami Democràtic per allà. Però, qui hi ha darrere del Tsunami Democràtic? És la pregunta que es faran el ministre de l'Interior Grande-Marlaska (Albert Mèlich) i el president Pedro Sánchez (Pep Plaza) en una roda de reconeixement per trobar el líder misteriós.

A aquestes altures de nota de premsa, tothom es deu preguntar si, en el programa, hi haurà cap menció a l'escena de la trucada fallida entre Torra i Sánchez. Evidentment, no pot quedar fora del programa el "Quins collons!", una de les frases que passarà a la història de la política moderna.

Mentrestant, el govern català, amb Quim Torra (Ivan Labanda) i Pere Aragonès (Cesc Casanovas) al capdavant, intentaran donar una resposta que estigui a l'altura de les circumstàncies.

També es descobrirà que Felip VI (Pep Plaza) no està content amb el delicte de sedició, perquè ell volia dir que havia aturat un cop d'estat, com el seu pare.

John Lennon i Yoko Ono, segurament no estarien gaire orgullosos de la versió d'"Imagine" que Santiago Abascal (Noé Blancafort) i Javier Ortega Smith (Albert Mèlich) han decidit fer mentre s'imaginen el dia que governi Vox.

I després del missatge de Pep Guardiola (Pep Plaza) demanant suport a la comunitat internacional, Bertín Osborne (Pep Plaza) llegirà el seu propi manifest: el Jamonami Democràtic.

Finalment, aquest mateix dijous i després de 40 anys al Valle de los Caídos, Franco (Manel Lucas) haurà d'adaptar-se a la seva nova vida fora i descobrirà que les coses no han canviat tant com s'imaginava.

Tot això i alguna sorpresa final, aquest dijous, en un "Polònia" on cal preparar les crispetes i les bufetes per a l'especial d'una hora.

tv3.cat/polonia

facebook.com/polonia

twitter.com/poloniatv3

youtube.com/polonia