Un passeig per la solitud, a "This is art"

Diumenge, a les 22.45, un altre capítol de la segona temporada de "This is art", la producció de Brutal Media en coproducció amb TV3. Ramon Gener s'acosta a l'art a través de les emocions i proposa un viatge a l'interior de cada un de nosaltres. I, aquest cop, la solitud, un camí per trobar-se un mateix i la pròpia creativitat.

Per Franz Schubert, la solitud va ser un camí per on transitar per trobar-se amb ell mateix. El programa es convertirà, també, en un passeig per la solitud amb artistes sublims i salvatges en què l'home es troba sol davant la natura. I Edward Hopper conduirà l'espectador a la solitud de les seves escenes urbanes carregades de malenconia.

La solitud no sempre és negativa. I per això Ramon Gener visitarà una eremita del segle XXI, una dona que viu allunyada del món per alimentar el seu esperit. I la psicòloga Patricia Ramírez explicarà que la solitud és una gran aliada de l'art. Segons diu, per crear és millor allunyar-se del soroll.

El camí portarà fins a les coves de Chauvet -Pont d'Arc, on unes magnífiques pintures rupestres van estar, durant segles, lluny de les mirades dels homes. I prenent-ne exemple, anirà fins a un altre tipus de cova: les sales de reserva d'un gran museu. Buscarà una obra solitària i l'alliberarà traient-la al carrer, mostrant-la al públic i deixant que en gaudeixi.

També s'endinsarà en la cara més cruel de la solitud. Gener conversarà amb Joaquín José Martínez, excondemnat a mort que va viure aïllat de tots i abandonat per tots. Amb ell, el programa s'acostarà a Joan Miró, a la recerca d'un bàlsam per a la solitud.

El programa

"This is art", el retorn de Ramon Gener a TV3, és un programa que s'acosta a l'art a través de les emocions i proposa un viatge a l'interior de cada un de nosaltres, dels sentiments i de les inquietuds. Les emocions són el que ens caracteritza com a éssers humans. I l'art té el poder de provocar tot tipus de sentiments i sensacions. Gràcies a l'art es pot esbrinar qui som realment.

En el decurs de sis nous capítols de 50 minuts de durada i mitjançant un llenguatge àgil i molt entretingut, es recorreran una nova sèrie d'emocions tan universals com la gelosia, el desig, la valentia, la por, la solitud i la culpa. A partir d'aquests temes, cada capítol parlarà de pintura, d'escultura, de música, d'arquitectura i de literatura. Amb una proposta visual agosarada, fascinant i molt atractiva, adient a la seva essència.

El programa tornarà a buscar com commoure i emocionar l'espectador amb l'art, però també fer-lo divulgatiu, pensant en tots els públics. Perquè tots som capaços de desitjar, estimar, odiar, admirar, riure i plorar.

A través de la bellesa de les formes artístiques, "This is art" s'endinsarà en l'engranatge de la naturalesa humana. Tot artista fa servir l'art per explicar les emocions. I el programa farà servir les emocions per explicar diversos vessants de la història de l'art.

La presència de Ramon Gener no és casual: sap transmetre com ningú la passió, el coneixement i la màgia per acompanyar l'espectador en aquest meravellós viatge a la condició humana.

tv3.cat/thisisart