Un mosaic decoratiu, al "Dinàmiks" d'aquest dissabte

El programa "Dinàmiks" porta nous experiments al canal Super3.Demà, a les 10.40, Dani Jiménez, el presentador, ensenyarà a fer un mosaic decoratiu, descobrirà per què els arbres tenen escorça i mostrarà com es pot girar un got amb aigua sense que en caigui ni una gota.

Al "Dinàmiks", Dani Jiménez ensenyarà a fer mosaic decoratiu. Per fer aquest experiment, el Dani necessitarà aigua calenta, sucre, una balança, colorants alimentaris, recipients de plàstic, paper absorbent, paper d'alumini, cartró ploma, un retolador, un pinzell i cola blanca.

I després d'aquest experiment, "Dinàmiks" repassarà la figura de William Hallowes Miller, un mineralogista britànic del segle XIX. Els seus treballs sobre els minerals i els cristalls van posar les bases de la cristal·lografia moderna, per això actualment s'utilitza l'índex de Miller per descriure els cristalls. La mil·lerita, mineral metàl·lic, té aquest nom en honor seu.

A l'apartat de "La pregunta curiosa", Dani Jiménez descobrirà, amb exemples pràctics, per què els arbres tenen escorça. I "El repte" plantejarà com es pot girar un got amb aigua sense que caigui ni una gota.

super3.cat/dinamiks

Clip del capítol "Un mosaic decoratiu"