Un hotel en què el personal són robots i una samarreta per controlar l'estrès, a "Generació digital"

El programa de tecnologia, oci i cultura digitals presentat per Lluís Marquina s'emet el diumenge, a les 20.20, a TV3, abans del "Telenotícies vespre". I s'estrena un dia abans a internet.

Dirigit i presentat per Lluís Marquina, l'espai, que combina divulgació i entreteniment, parla dels vessants útil i social de la tecnologia i actua com a amplificador de la cultura digital. El programa també és aparador de les iniciatives d'emprenedors catalans del sector, un teixit empresarial d'èxit i en constant creixement.

Els robots són un dels temes tecnològics estrella de la temporada. Aquesta setmana descobriran un hotel del Japó on bona part del personal que atén és robòtic. Reben els clients, els porten la maleta i netegen els vidres de l'edifici. Parlaran amb els responsables (de carn i ossos) d'aquest establiment tan peculiar.

També descobriran el projecte Stay Active, elaborat pel centre tecnològic Eurecat, que ha confeccionat una samarreta i un guant intel·ligents que ajuden a regular l'estrès dels treballadors a través d'uns sensors.

I el cantant Ramon Mirabet mostrarà el seu perfil més digital. I explicarà, per exemple, per què ha decidit abandonar WhatsApp.

Estrena 24 hores abans a internet

Per primera vegada, el programa s'estrenarà a internet un dia abans de l'emissió televisiva; cada dissabte al vespre estarà disponible a TV3alacarta. A més, la nova temporada de "Generació digital" arriba, també, amb un nou canal a YouTube en què es publicaran el programa íntegre, els reportatges, les seccions de cada setmana i el contingut exclusiu.

tv3.cat/generaciodigital

facebook.com/generaciodigital

twitter.com/gendigital