Un ecosistema en una ampolla, a "Dinàmiks"

El programa "Dinàmiks" porta nous experiments al canal Super3. Dissabte, 2 de desembre, a les 10.45, Dani Jiménez, el presentador, ensenyarà a construir un ecosistema en una ampolla, explicarà per què bufant es refreda la sopa i plantejarà com aconseguir que l'operació 4–2=9 sigui correcta.

A "Dinàmiks", Dani Jiménez ensenyarà a construir un ecosistema en una ampolla. Per fer aquest experiment, el Dani necessitarà un pot de plàstic, una garrafa d'aigua, pedres, aigua de riu, gomets, una planta aquàtica, cinta decorativa, cola, tisores, una barrina, fil de llana, un bastonet, dues gomes elàstiques, llavors, terra i dos recipients de iogurt. 

I després d'aquest experiment, "Dinàmiks" repassarà la figura d'Arthur George Tansley, un botànic anglès pioner en la ciència de l'ecologia. Va ser el creador del terme "ecosistema", definit com a conjunt d'éssers vius que viuen en un espai i també el lloc que els alberga.

En l'apartat de "La pregunta curiosa", Dani Jiménez mostrarà, amb exemples pràctics, per què bufant es refreda la sopa. I "El repte" plantejarà com aconseguir que l'operació 4–2= 9 sigui correcta.

Clip del capítol "L'ecosistema"

super3.cat/dinamiks

 

Anar al contingut