Txell Feixas, corresponsal al Pròxim Orient.
Txell Feixas, corresponsal al Pròxim Orient.
A partir de diumenge

Txell Feixas, la corresponsal de TV3 i Catalunya Ràdio al Líban, viatja a l'Iraq

A partir de diumenge, als informatius de TV3 i Catalunya Ràdio es podran veure i escoltar els reportatges que Txell Feixas, la corresponsal al Líban, farà des de l'Iraq, amb l'objectiu de retratar la situació que es viu al país.

Un equip de TV3 i Catalunya Ràdio, encapçalat per la corresponsal al Líban, Txell Feixas, acompanyada per Oriol Andrés i Tarek Saleh, viatja a l'Iraq amb l'objectiu de retratar, en diversos reportatges, la situació d'aquell país.

Els reportatges es començaran a emetre diumenge i continuaran dilluns i dimarts, tant als telenotícies de TV3 com als informatius de Catalunya Ràdio.

L'equip té la intenció de visitar Tahrir, el centre de les protestes de les últimes setmanes contra el govern iraquià, que ha deixat un rastre de centenars de morts a causa de la repressió. A més, analitzaran la influència del totpoderós clergue xiïta Muqtada al-Sadr en aquestes protestes i l'actuació del govern. Es traslladaran al seu bastió, Sadr City.

També s'explicarà la incidència que l'Iran té a l'Iraq a través de les milícies proiranianes, que tenen una branca política rellevant al parlament i que, en l'àmbit militar, adoctrinen joves iraquians i excombatents contra Estat Islàmic sobre la necessitat de sumar forces amb l'Iran i combatre els Estats Units.

L'objectiu és oferir una visió polièdrica de l'Iraq, un país situat en un enclavament geoestratègic importantíssim, on coincideixen conflictes i interessos de tota mena. Però també d'acostar-se a la realitat de cada dia, de la gent del carrer i, particularment, de les dones, que busquen vies per reivindicar-se a través, per exemple, de la cultura.

L'equip de TV3 i Catalunya Ràdio ha aconseguit l'autorització per treballar a l'Iraq, arran de les gestions iniciades el mes passat, quan l'atac iranià a bases nord-americanes en el seu territori va situar el país a un pas de ser l'escenari d'un enfrontament bèl·lic a gran escala.

Encara que sense míssils, el malestar, la desestabilització i la pressió exterior mantenen l'Iraq en una situació crítica i continua sent un país que mereix la màxima atenció.

tv3.cat

catradio.cat

Anar al contingut