TV3alacarta recull el Cactus honorífic com a portal de continguts a demanda pioner a l'estat

El Teatre Municipal de Girona va acollir, ahir al vespre, el lliurament dels Premis Cactus, en què TV3alacarta ha estat guardonat amb el Cactus honorífic com a portal de continguts a demanda pioner a l'Estat. Geni de Vilar, adjunta a la direcció dels mitjans digitals, ha recollit el guardó.

Aquesta és la cinquena edició dels Premis Cactus, organitzats per les associacions Club de Màrqueting i Vendes de Girona i Digitals Girona, i que premien fins a 12 categories dels àmbits de la comunicació, el màrqueting i la tecnologia.

TV3alacarta compleix quinze anys oferint la retransmissió en directe de totes les cadenes de Televisió de Catalunya i també de tots els programes de producció pròpia. Per celebrar aquesta fita, els Premis Cactus han volgut reconèixer la que representa la primera plataforma pública de l'estat en oferir continguts sota demanda. 

Així doncs, enguany, el Premi Cactus Honorífic ha volgut premiar un projecte de destacada trajectòria. Aquesta categoria, juntament amb el Gran Premi Cactus, són les dues úniques proposades i seleccionades per l'equip organitzador.

15 anys de TV3alacarta

TV3alacarta va ser el primer servei de vídeo a la carta de l'estat. Neix el desembre del 2004, abans que YouTube (que va néixer el febrer del 2005), amb un catàleg de 300 vídeos disponibles des de la web, només a través de l'ordinador.

Actualment té disponibles 500.000 vídeos, i està a web, apps mòbils, SmartTVs, HbbTV i diversos dispositius que connecten el televisor a internet, com AppleTV.

Amb una vocació d'universalitat i accessibilitat, part del catàleg de TV3alacarta té subtítols, audiodescripció i versió en llengua de signes.

El 2018 es van fer 110 milions de reproduccions de vídeos de TV3alacarta. TV3 és la televisió més vista a internet a Catalunya.

tv3.cat

 

Anar al contingut