El 23 d'abril

TV3 i Catalunya Ràdio tornen a viure Sant Jordi al carrer, al costat de la cultura

Aquest 23 d'abril, TV3 i Catalunya Ràdio celebraran que Sant Jordi torna a sortir al carrer amb connexions en directe arreu del territori per seguir una diada diferent, amb els llibres i les roses com a protagonistes, acompanyats de totes les mesures i restriccions vigents a Catalunya.

La cobertura de la jornada, amb la cultura en primer pla, forma part de la programació cultural de TV3 i Catalunya Ràdio de suport a la cultura, amb el lema #ImpulsemCultura.

A TV3, després de tornar a fer bategar la Rambla amb la foto de Sant Jordi, demà hi haurà un desplegament especial arreu del país per mostrar com la diada torna al carrer amb llibres, roses i ciutadans passejant entre parada i parada, seguint les mesures de seguretat i complint els aforaments limitats. Des del "TN matí", amb Ariadna Oltra, totes les edicions del telenotícies seguiran de prop com es viu el 23 d'abril, sobretot el "TN comarques", amb Núria Solé, que oferirà una edició especial en directe des del Passeig de Gràcia de Barcelona i connectarà amb les delegacions de Lleida, Girona i Tarragona, a més de veure com se celebra aquesta diada en altres punts de Catalunya.

El "TN migdia" es farà des del plató, amb Xavi Coral, i tindrà un peu al carrer, amb Raquel Sans, des del mateix Passeig de Gràcia, on se centralitzaran les connexions i peces informatives d'actualitat al voltant de llibres i roses. El "TN vespre", amb Toni Cruanyes, farà balanç d'una jornada atípica, amb mascaretes, higiene i distància de seguretat compartint protagonisme amb les signatures d'escriptors a les parades d'editorials i llibreries i la venda de roses de les floristeries.

La programació matinal, d'"Els matins", amb Lídia Heredia, i "Planta baixa", amb Xavi Rossinyol, es farà ressò de com es viuen les primeres hores d'aquest Sant Jordi. I a la tarda, el magazín "Tot es mou", amb Helena Garcia Melero i Lluís Marquina, mostrarà l'evolució d'un Sant Jordi diferent, amb actes culturals descentralitzats per tot Catalunya. Per això, juntament amb el canal 3/24, durant tot el dia aniran connectant amb tot el territori per fer viure als espectadors com és aquesta diada amb pandèmia, però desconfinada, que també tindrà un espai de reflexió i opinió per tancar la jornada, amb l'emissió del "Més 324", amb Xavier Graset.

Des de primera hora del matí, Catalunya Ràdio viurà aquest Sant Jordi en contacte amb la gent que participa en la diada i, per evitar possibles aglomeracions, ho farà des de la seu de Casa Seat, a la cantonada de Diagonal amb Passeig de Gràcia. Un gran aparador a peu de carrer on, des de les 8.00 fins a les 19.00, es podran veure els programes i diverses actuacions en directe.

Laura Rosel i l'equip d'"El matí de Catalunya Ràdio" faran un especial dedicat al món que envolta els llibres. Començarà amb una entrevista a la consellera de Cultura, Àngels Ponsa, seguida d'una taula de debat amb els escriptors Marta Orriols, Vicenç Villatoro, Miqui Otero, Jordi Amat i Desirée de Fez. A continuació, els editors Joan Carles Girbés, Maria Bohigas i Glòria Gasch faran una radiografia del sector en un moment en què la pandèmia ho ha capgirat tot. La cultura serà el tema que centrarà la taula de debat amb els exconsellers de Cultura Laura Borràs, Mariàngela Vilallonga, Joan Manuel Tresserras i Santi Vila. Durant el programa, diversos col·laboradors aniran a les parades perquè els seus escriptors preferits els signin els llibres: Marina Rossell amb Irene Vallejo, Miqui Puig amb Kiko Amat, Carme Lluveras amb Xavier Bosch, i Queco Novell amb Eduardo Mendoza. A més, hi haurà connexions amb els Serveis Informatius per saber com es viu la diada arreu de Catalunya i també les actuacions en directe de Rigoberta Bandini i Balkan Paradise Orchestra. El concurs "L'apocalipsi", amb Elisenda Carod, Elisenda Pineda i Charlie Pee, tindrà de convidats dos humoristes, Miguel Noguera i Xavier Daura.

El programa "Popap", encapçalat per Mariola Dinarès, també es traslladarà a la Casa Seat amb una mirada especial al dia dels enamorats que també representa la festivitat de Sant Jordi. Faran entrevistes a parelles que han viscut el confinament separades per saber com s'ho han fet per evitar que el seu amor defallís amb la distància.

A continuació, l'informatiu de referència de la ràdio catalana, "Catalunya migdia", amb Òscar Fernández i Empar Moliner, farà un repàs exhaustiu del que ha donat de si el matí de la diada amb connexions amb els equips dels Serveis Informatius per estar al cas de tot el que passa al territori.

A la tarda, el programa "Estat de Gràcia", amb Roger de Gràcia, farà una taula de debat amb escriptors joves i l'"APM?" , amb Xavi Cazorla, Joel Díaz, Ernest Codina i Candela Figueras, oferirà una edició especial des de la Casa Seat.

Per Sant Jordi, iCat celebrarà els 15 anys de l'emissora amb un regal musical per als oients: el concert en directe de Maria Arnal i Marcel Bagés al Teatre Tívoli de Barcelona, dins el Festival del Mil·lenni, en què presentaran el disc "Clamor". Consolidat com el canal de l'escena musical sorgida a Catalunya els últims anys, iCat dona suport a la música dels creadors emergents, emetent concerts i entrevistes d'aquests artistes, i divulgant el seu treball a les xarxes socials. A més d'oferir una selecció musical amb cançons de l'escena catalana que han sonat els últims quinze anys, entre altres continguts especials, el programa  "Els experts" celebrarà la diada amb autors que presenten llibres aquests dies: Roger Ruppmann, Maria Sevilla, Sebastià Portell i Alba Dalmau.

 

tv3.cat

catradio.cat

#ImpulsemCultura

Anar al contingut