TV3 i Catalunya Ràdio #FemCostat als refugiats
TV3 i Catalunya Ràdio #FemCostat als refugiats

TV3 i Catalunya Ràdio retransmeten el concert "Volem acollir"

Aquest dissabte, 11 de febrer, a les 22.00, des del Palau Sant Jordi, i formant part de la programació especial en suport dels refugiats, TV3 i Catalunya Ràdio transmetran en directe el concert "Volem acollir". L'espectacle, que ja té totes les entrades exhaurides, comptarà amb actuacions d'un ampli ventall de personalitats del món de la música i les arts escèniques. Emmarcat dins la campanya "Casa nostra, casa vostra", l'objectiu final del concert és recaptar fons per a les persones refugiades.

El concert, de prop de tres hores, està concebut com un espectacle integral en què es volen explicar aspectes de la crisi dels refugiats que estem vivint. Consta de tres grans blocs temàtics. El primer fa referència a les causes de la crisi; el segon, al mar, com a exemple de llarg camí que fan els refugiats fugint de la situació de desastre als seus països; el tercer bloc de l'espectacle parla de l'estancament, l'arribada a Europa i el tancament de fronteres amb els camps de refugiats.

La direcció de l'espectacle és a càrrec de Ruben Wagensberg i Lara Costafreda, amb direcció artística i escenogràfica de Carlus Padrissa i La Fura del Baus; la producció és de Primavera Sound i la realització televisiva és a càrrec de Paulí Subirà, amb la col·laboració de Mediapro, TV3, Sobatech, Muxart, Polecam i Flying Free Films, entre moltes altres empreses que col·laboren desinteressadament en la producció de tot l'esdeveniment i la campanya "Casa nostra, casa vostra".

A l'espectacle també se sentirà la veu de refugiats, sigui amb vídeos testimonials de persones refugiades de la guerra de Síria, sigui en directe. Hi haurà també les actuacions d'artistes com Lluís Llach, Joan Manuel Serrat, Manolo García, Sílvia Pérez Cruz, Txarango, Marina Rossell, Paco Ibáñez, el grup vocal In Crescendo –guanyador del programa de TV3 "Oh Happy Day"–, Joan Dausà, Antonio Orozco, Sopa de Cabra, Jaume Sisa, Amaral, Farruquito o Los Chichos. Les arts escèniques també hi seran representades, amb la participació, a més a més de la Fura dels Baus, de Clara Segura, Eduard Farelo, Sílvia Bel o els Peripatètics de la sèrie de TV3 "Merlí", entre d'altres.

Un dels moments esperats serà l'actuació conjunta de les quatre principals colles castelleres del país. Els Castellers de Vilafranca, la Vella de Valls, la Jove de Tarragona i els Minyons de Terrassa s'han posat d'acord per fer un castell de germanor. Per primera vegada en els 225 anys d'història del món casteller, les quatre colles de deu actuaran juntes unint els seus colors en un castell que vol fer present l'esforç col·lectiu, la integració, la força i el valor que les colles representen.

L'objectiu del concert és sensibilitzar sobre la crisi humanitària que comporta la crisi migratòria, fruit de les guerres; posar cares, noms i històries a les persones refugiades; desestigmatitzar-les; reivindicar-ne l'acollida i recaptar fons per finançar projectes que treballen en el marc de les migracions. Un grup d'avaluadors i experts, externs a la campanya, escolliran els projectes destinataris dels fons d'entre tots els que es presentin.

La conducció de la transmissió per TV3, que començarà a les 21.55, serà a càrrec de Gemma Ruiz, amb connexions al "backstage" amb Lluís Marquina, per poder tenir la reacció dels músics durant l'espectacle.

Catalunya Ràdio començarà la transmissió a les 21.30, mitja hora abans de l'inici del concert. Ricard Ustrell i Mercè Folch en seran els conductors, amb els comentaris musicals de Blai Marsé des del "backstage" i Adrià Bas a les xarxes socials, i amb el suport de l'equip del programa "El suplement". Per part de Catalunya Informació, Marc Ruiz serà l'encarregat de fer-ne tot el seguiment.

El concert es podrà seguir també a internet per "streaming" i a través de TV3.cat.  El seguiment es completarà amb tres Facebook Live. Un, demà, divendres 10 de febrer, durant l'assaig del concert, i dos, dissabte 11 de febrer, un abans del concert i l'altre tan bon punt acabi.

tv3.cat/refugiats

catradio.cat/refugiats

#FemCostat

Anar al contingut