TV3 i Catalunya Ràdio, entre els mitjans preferits per la població per informar-se sobre la crisi del coronavirus

Un estudi publicat per la Universitat Ramon Llull sobre el consum de mitjans durant la pandèmia del coronavirus situa TV3 i Catalunya Ràdio en primer i tercer lloc, respectivament, del rànquing dels mitjans preferits per la població per informar-se.

A l'estudi, fet pel grup de recerca Digilab, de la Facultat de Comunicació i Relacions Internacionals Blanquerna (Universitat Ramon Llull), hi destaca el fet que la crisi del coronavirus ha provocat que el 78% dels ciutadans s'informin més que no ho feien abans: el 90% s'informa com a mínim un cop al dia, i el 52% tres vegades el dia o més; quan abans de la crisi només ho feia el 28%.

De l'enquesta es desprèn que la gent tendeix a refugiar-se en els mitjans coneguts. I, d'entre els mitjans que desperten més confiança a l'hora d'informar-se, hi destaca TV3 en primera posició, que tria el 66,4% dels enquestats. En tercera posició, i triada pel 19,6% de la població, hi ha Catalunya Ràdio, que és, a més, la primera emissora de ràdio de la llista.

Les dades formen part dels resultats de la investigació sobre els canvis en el consum informatiu durant el confinament pel coronavirus, feta pel grup de recerca Digilab, entre el 3 i el 10 d'abril, amb una mostra de 1.220 persones de tot l'estat espanyol.

ccma.cat

Anar al contingut