TV3 i Catalunya Ràdio, els més plurals, segons el CAC

S'ha fet públic l'Informe del Consell de l'Audiovisual de Catalunya (CAC) sobre l'observança del pluralisme polític a la televisió i a la ràdio corresponent al gener – abril del 2021, segons el qual TV3 i Catalunya Ràdio són els mitjans més plurals. Els informatius de TV3 van ser els que van recollir més diversitat de veus, seguits dels de Catalunya Ràdio.

L'informe fet públic aquesta setmana, que analitza l'observança del pluralisme polític dels mitjans catalans de gener a abril d'aquest any, assenyala que TV3 i Catalunya Ràdio van ser els mitjans que van recollir més diversitat de veus polítiques. Cal tenir en compte també, que TV3 va ser també el mitjà de la mostra que va emetre més temps d'informació en termes absoluts.

Els dos eixos informatius principals del primer quadrimestre de l'any es  caracteritzen, en   termes   de   temps   de   paraula,   per   una   presència   majoritària   de   les   veus governamentals, en el cas de la pandèmia, i dels partits, en el cas de les eleccions al Parlament  del  14F. TV3  és el mitjà que recull més  intervencions  d'agrupacions diferents (37), de les quals 22  corresponen  a  formacions  polítiques,  i  és  el  mitjà  que  presenta  més  veus  en  sis dels set ítems principals del quadrimestre. Després vénen Catalunya  Ràdio  i  RAC1  (33) .

TV3 i Catalunya Ràdio van ser els mitjans que més entrevistes van emetre a actors polítics en espais informatius, 324 i 176, respectivament, i els que van incloure més diversitat de veus, 27 a la televisió i 19 a la ràdio. El 3/24, durant els quatre mesos analitzats, va emetre 75 entrevistes de 15 veus diferents.

Pel que fa a debats, el major nombre es van fer, per aquest ordre, a TV3 (7) i a Catalunya Ràdio, 3/24 i TVE Catalunya (4).

Durant el quadrimestre gener - abril del 2021, TV3 (278) i Catalunya Ràdio (191) van ser els mitjans amb més tertúlies d'anàlisi de l'actualitat política en la seva programació informativa. Quant a les persones que hi van participar, TV3 va ser el mitjà en què van intervenir un nombre més elevat de persones diferents, 127, seguit de Catalunya Ràdio, amb 86.

Pel que fa a espais d'opinió, TV3 va ser el mitjà dels analitzats que va incloure més participacions, amb un total de 285 participacions protagonitzades per 31 persones diferents. Catalunya Ràdio ve després, amb 165 participacions de 7 persones diferents.

Pel que fa a la presència de dones polítiques, entre els mesos de gener i abril, només en els debats de  TV3  i Catalunya Ràdio les dones tenen una participació majoritària (57,9% i 57,1%, respectivament). En les tertúlies TV3 és el mitjà que més s'aproxima a la paritat (48,1%), seguit el 3/23 (46,7%). I pel que fa a altres seccions d'opinió, Catalunya Ràdio és el que més s'aproxima al 50% (49,1%).

ccma.cat

tv3.cat

catradio.cat

 

Acord

Vot particular

Vol particular

 

Anar al contingut