Cartell de la 23a Fira Mediterrània de Manresa
Cartell de la 23a Fira Mediterrània de Manresa
DEL 13 AL 18 D'OCTUBRE

TV3 i Catalunya Ràdio amb la Fira Mediterrània de Manresa

La 23a edició de la Fira Mediterrània de Manresa tindrà lloc del 13 al 18 d'octubre a la capital el Bages. Durant aquests dies, la música, les arts escèniques i la cultura popular ompliran els escenaris de la ciutat, en una edició que s'ha hagut de redissenyar i redimensionar per adaptar-se a la situació causada per la crisi del coronavirus. TV3 i Catalunya Ràdio faran un ampli seguiment de les activitats de la Fira de la que en són, segons l'acord entre les dues institucions, mitjans oficials.

La música, les arts escèniques i la cultura popular són els tres grans eixos vertebradors de l'edició d'enguany de la Fira Mediterrània de Manresa que, com moltes altres activitats públiques, s'ha hagut de redissenyar i redimensionar per adaptar-se a la situació causada per la crisi del coronavirus. Així, la Fira combinarà el format en línia i el presencial, s'allargarà a sis dies i oferirà totes les garanties de seguretat a públic i professionals.

En aquest edició, tant TV3 com Catalunya Ràdio faran un ampli seguiment de totes les activitats d'aquest gran esdeveniment de la cultura popular. Aquesta col·laboració s'emmarca en el conveni firmat entre la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals (CCMA) i la Fundació Mediterrània, Fira d'Espectacles d'Arrel Tradicional, per difondre i promocionar la cultura en el marc de les activitats de Fira Mediterrània de Manresa.

El 33

Coincidint amb l'inici de la 23a edició de la Fira, el dimarts 13 d'octubre, el 33 emetrà aquell dia, a les 22.45, "Fira Mediterrània", un programa especial que, a tall de programa de mà audiovisual, farà un avançament de les principals propostes que es podran veure en aquest mercat estratègic de la tradició, la música i la cultura popular.

Entre els artistes que recollirà el programa hi ha Maria del Mar Bonet, Joana Gomila, Caterva Teatre, Rodrigo Cuevas & Raül Refree, Simon Mayer, Alba Carmona, la Cobla Sant Jordi-Ciutat de Barcelona amb l'Ateneu Popular 9 Barris, el Quartet Brossa, Marco Mezquida, Joan Garriga, el Mariatxi Galàctic i fins a una quarantena de propostes d'arrel diferents.

Catalunya Ràdio i iCat

La Fira Mediterrània també tindrà una posició destacada en la programació de Catalunya Ràdio, que farà un ampli seguiment de totes les activitats previstes.

El dissabte 17 d'octubre, "El suplement" de Catalunya Ràdio hi tindrà una presència destacada a través de la secció "Mans", amb Quim Rutllant desplaçat a Manresa, des d'on en proporcionarà tota la informació, tant a la secció "Mans", com durant tot el programa.

A més, el programa hi desplaçarà una unitat mòbil per conversar amb el director de la Fira, Jordi Fosas, i alguns dels artistes que hi participen, com Maria del Mar Bonet i Coloma Bertran.

Quim Rutllant, el prescriptor de cultura d'arrel de Catalunya Ràdio, també explicarà la Fira als oients en altres programes de l'emissora, com "El matí de Catalunya Ràdio" que té previst fer-hi una connexió divendres, o "Estat de Gràcia", que ho farà dijous.

Per la seva banda, iCat, a banda de fer el seguiment informatiu de la Fira als programes i butlletins, també emetrà un especial d'"iCatMans" dedicat a aquest gran esdeveniment cultural. Alguns dels concerts, a més, es podran seguir a iCat i a Catalunya Música, que faran també un ampli seguiment amb reportatges i entrevistes durant tot el festival.

tv3.cat/33
catradio.cat

Anar al contingut