Del 8 al 18 d'octubre

TV3 i Catalunya Ràdio amb el Festival de Sitges

La 53 edició del Festival de Sitges tindrà lloc del 8 al 18 d'octubre. Durant aquests dies, Sitges serà el punt de trobada dels amants del gènere. Tant a les sales de cinema del certamen com a través de la pantalla, gràcies a la plataforma de continguts online Shift72, es podrà gaudir d'una programació atrevida d'alt nivell. Les últimes novetats es combinaran amb la recuperació de clàssics i el reconeixement a una personalitat inimitable en la història del cinema, David Lynch, que rebrà el Gran Premi Honorífic del Festival de Sitges.

Els mitjans de la CCMA faran un ampli seguiment de les activitats del Festival, i diferents programes i espais de TV3 i Catalunya Ràdio oferiran els seus continguts des de Sitges. A més, segons l'acord entre les dues institucions, TV3 i Catalunya Ràdio seran mitjans oficials del Festival.

La coproducció "La vampira de Barcelona" i "No mataràs" i "Cosmética del enemigo", l'últim treball del director català Kike Maíllo, totes dues amb la participació de TV3, formen part d'aquesta nova edició del festival que presentarà una selecció dels millors títols del fantàstic actual. "Malnazidos" inaugurarà un Sitges 2020 que celebrarà el centenari d''El gabinete del doctor Caligari".

El cinema català serà molt present a Sitges 2020. El Festival comptarà amb l'estrena de "No mataràs", de David Victori, amb la participació de TV3, un thriller protagonitzat per Mario Casas, que dona vida a un personatge que es trobarà contra les cordes.

La Barcelona de principis del segle XX és l'escenari de la coproducció de TV3 "La vampira de Barcelona", un terrorífic drama basat en fets reals que dirigeix Lluís Danés i compta amb un ampli repartiment d'actors catalans com Nora Navas, Sergi López, Francesc Orella, Pablo Derqui, Bruna Cusí, Roger Casamajor o Núria Prims.

"Cosmética del enemigo", l'últim treball del director català Kike Maíllo, que formarà part de la Secció Oficial a Competició, adapta la novel·la "Cosmétique de l'ennemi", de l'autora belga Amélie Nothomb, que ha estat traduïda a 24 idiomes i ha venut més de 700.000 exemplars arreu del món.

Precisament una producció catalana, "Malnazidos", una pel·lícula d'acció zombi dirigida conjuntament per Javier Ruiz Caldera i Alberto de Toro, serà l'encarregada de la inauguració d'aquest 53a edició. El film adapta la novel·la de Manuel Martín Ferreras, ambientada en la Guerra Civil Espanyola.

"La vampira de Barcelona"

"La vampira de Barcelona", una producció de Brutal Media i Filmax en coproducció amb TV3, tindrà la seva estrena mundial en la 53a edició del Festival de Cinema de Sitges, on competirà en la secció oficial del certamen al mes d'octubre. La primera versió cinematogràfica de la mítica història de la vampira del Raval, que va commocionar el país a principis del segle XX, està dirigida per Lluís Danés, amb guió de Maria Jaén, vestuari de Mercè Paloma i fotografia de Josep Maria Civit.

Sinopsi

A la Barcelona de principis del segle XX, hi conviuen dues ciutats: una de burgesa i modernista i una altra de sòrdida i bruta. La desaparició de la petita Teresa Guitart, filla d'una família rica, commociona el país, i la policia té aviat una sospitosa: Enriqueta Martí, coneguda com "la vampira del Raval". El periodista Sebastià Comas s'endinsarà en el laberint de carrers, bordells i secrets del barri del Raval, on sap que trobarà la veritat sobre les desaparicions i assassinats macabres de nens, dels quals s'acusa la vampira. Aviat descobrirà que allà s'amaga una elit disposada a ocultar els seus vicis a qualsevol preu.

"No mataràs"

"No mataràs", el segon llargmetratge del cineasta manresà David Victori, també serà present en la nova edició del Festival Internacional de Cinema Fantàstic de Catalunya. Aquest thriller, que compta amb la participació de TV3, està protagonitzat per Mario Casas i la debutant Milena Smit.

Sinopsi

En Dani és un jove que ha dedicat els últims anys de la seva vida a cuidar exclusivament del seu pare malalt. Després de la mort del pare, en Dani decideix reprendre la seva vida. I és justament llavors que, un cop decideix complir un dels seus somnis i emprendre un llarg viatge, coneix la Mila. Ella és una noia enigmàtica, tan inquietant i sensual com inestable, i convertirà la seva vida en un autèntic malson. Les conseqüències d'aquesta trobada portaran en Dani fins a situacions extremes, fins al punt de plantejar-se coses que no s'hauria pogut imaginar mai.

"No mataràs" és una producció de Filmax amb la participació de Movistar, TVE i TV3.

"Cosmética del enemigo"

"Cosmética del enemigo", que és l'últim treball del director català Kike Maíllo i que compta amb la participació de TV3, serà un dels títols que es presentaran a Sitges 2020, en una edició on el cinema català tindrà un pes molt destacat. El film és una coproducció entre Espanya, França i Alemanya, i compta amb un repartiment internacional format per Tomasz Kot ("Cold War"), Athena Strates ("The Good Liar"), Marta Nieto ("Madre") i Dominique Pinon ("Delicatessen").

La pel·lícula, que formarà part de la Secció Oficial a Competició, adapta la novel·la "Cosmétique de l'ennemi", de l'autora belga Amélie Nothomb, que s'ha traduït a 24 idiomes i ha venut més de 700.000 exemplars arreu del món. Es tracta del tercer llargmetratge de Kike Maíllo, que va inaugurar Sitges 2011 amb "Eva", també amb la participació de TV3, i va guanyar el Goya a la millor direcció novella. "Cosmética del enemigo" és la seva primera producció internacional, per la qual ha confiat una vegada més en un equip tècnic integrat, sobretot, per professionals formats a l'ESCAC (Escola Superior de Cinema i Audiovisuals de Catalunya).

El film està centrat en la història de Jeremiasz Angust, un arquitecte d'èxit que perd un vol a causa d'una misteriosa jove que l'aborda de sobte. Els dos personatges iniciaran una conversa que anirà enrarint-se fins a convertir-se en un fet sinistre i criminal.

TV3 i 33

TV3 seguirà el dia a dia de tot el que passi, amb cròniques i connexions en directe de la inauguració i la cloenda en els informatius i en els seus programes. Pere Gavíria, amb Iñaki Alonso, cobriran tota l'actualitat del festival, des de la inauguració el dia 8 fins al palmarès el dia 18, amb connexions en directe i cròniques i cobertura digital.

"La gran pel·lícula"

El 16 d'octubre, dins de l'espai "La gran pel·lícula", TV3 estrenarà el thriller d'Oriol Paulo "Durant la tempesta", un film amb la participació de TV3 que va tenir un èxit rotund a la taquilla xinesa.

Una interferència entre dos temps provoca que la Vera, una mare feliçment casada, salvi la vida d'un noi que va viure a casa seva 25 anys abans. Però les conseqüències  de la seva bona acció provoquen una reacció en cadena que fa que desperti en una realitat nova en què la seva filla no ha nascut mai.

Protagonitzada per Adriana Ugarte, Chino Darín, Javier Gutiérrez i Álvaro Morte, a "Durant la tempesta", el viatge emocional de l'espectador vindrà donat per aquesta "mare coratge" que mai es rendeix davant l'adversitat. És un llargmetratge basat en la força de la dona, de l'amor i de la maternitat. En la força de creure en un mateix per sobre de tot i més enllà d'una realitat determinada.

"Curtcircuit 33" amb un especial del Festival de Sitges

De la mà de Lluís Salgado, el dia 8 a les 23.35, a l'especial "Curtcircuit 33", es podran veure dos curts de l'edició del 2019, "Una sombra en el brillo del nácar" (Brigadoon) i "Rito de paso" (Oficial Fantàstic Competició Curts)

"Una sombra en el brillo del nácar", Natalio Pagés (Argentina) – 16 minuts

Una solitària empleada d'un arxiu governamental té fantasies al·lucinatòries durant la seva monòtona jornada laboral. Una sèrie d'imatges sensuals es transformen lentament en un malson paranoide, en el qual una figura amenaçadora l'empaita pels passadissos.

https://sitgesfilmfestival.com/cat/film?id=10005962

"Rito de paso", Jaime Herrero (Catalunya) – 11 minuts

Després de tancar els ulls, el nostre protagonista es desperta en un altre món. Allà espera l'arribada d'algú a dalt d'una muntanya. Junts caminaran cap a la profunditat del bosc amb la intenció de rescatar el seu ésser més estimat de les urpes d'una misteriosa societat secreta, liderada per una dona temible que muntarà un ritual catàrtic que permetrà l'entrada a les ombres del seu passat.

https://sitgesfilmfestival.com/cat/film?id=10006240

Catalunya Ràdio

Catalunya Ràdio dedicarà especial atenció en la seva programació al Festival de Sitges del 8 al 18 d'octubre.

Àlex Gorina i la  "Finestra indiscreta" lidera la presència de la ràdio al Festival. Els programes dels divendres  9 i 16 d'octubre s'emetran des de la seu del Festival per transmetre totes les novetats que ofereixi aquest festival.

"El matí de Catalunya ràdio" es desplaçarà a Sitges l'endemà de la inauguració, divendres 9 d'octubre, des d'on dedicarà un espai, de 10 a 12 del matí, on s'explicarà el mes destacat d'aquest clàssic del cinema fantàstic.

Marc Garriga i Alfons Gorina faran el seguiment del Festival a través de "l'Estat de Gràcia", dins la seva secció setmanal en el programa que dirigeix Roger de Gràcia.

Els "Adolescents XL" tindran el Festival en el seu punt de mira i buscaran alguns dels convidats al Festival perquè passin pel programa.

A més, els serveis informatius tenen previst desplaçar-hi Marc Garriga, redactor especialitzat en cinema, que cobrirà el Festival tant per als informatius de Catalunya Ràdio com per a Catalunya Informació.

tv3.cat

catradio.cat

Anar al contingut