Premi Pica d'Estats de Premsa, Ràdio, Televisió i Internet
Premi Pica d'Estats de Premsa, Ràdio, Televisió i Internet
PREMIS

TV3 i Catalunya Ràdio guardonats als Premi Pica d'Estats de Premsa, Ràdio, Televisió i Internet

La producció de TV3 "L'últim gegant d'Europa" i "Els orígens del Montsec i de la Conca de Tremp, on tot comença", elaborat per Marta Viana de Catalunya Ràdio, han estat guardonats, en les categories de televisió i ràdio, amb el Premi Turístic Internacional Pica d'Estats de Premsa, Ràdio, Televisió i Internet que convoca el Patronat de Turisme de la Diputació de Lleida.

La Diputació de Lleida ha fet públics aquest dissabte els treballs i els autors guanyadors de la 30a edició del Premi Pica d'Estats de Premsa, Ràdio, Televisió i Internet. TV3 i Catalunya Ràdio han estat premiats amb el Premi Pica d'Estats de Premsa, Ràdio, Televisió i Internet que convoca anualment el Patronat de Turisme de la Diputació de Lleida.

El millor treball de Televisió ha estat per al documental "L'últim gegant d'Europa". Es tracta d'una producció de TV3, amb la col·laboració de Batabat, dirigida per Jordi Portals i produïda per Oriol Cortacans. El documental, emès al programa "Sense ficció", explica la història i les curiositats que van envoltar una troballa paleontològica excepcional a Orcau, a la Conca de Tremp: l'esquelet d'un dinosaure de grans dimensions i molt pròxim en el temps a l'extinció d'aquests animals, fa 69 milions d'anys.

El premi corresponent al millor treball de Ràdio ha estat per al reportatge de l'agost del 2018 "Els orígens del Montsec i de la Conca de Tremp, on tot comença", elaborat per Marta Viana, periodista de Catalunya Ràdio de la delegació de Lleida. El reportatge consta de cinc apartats que repassen l'origen geològic d'aquest territori, la seva riquesa paleontològica, la històrica explotació minera d'urani de la Vall Fosca, la varietat biològica del Geoparc de la Conca de Tremp-Montsec i l'oferta turística d'aventura i oci de la zona.

El 30è Premi "Pica d'Estats" ha rebut 192 treballs, 46 en categoria de premsa internacional, el millor registre de tota la història del guardó pel que fa referència a l'àmbit internacional. En aquesta edició s'han mantingut les vuit categories anteriors i s'hi ha afegit un premi especial que s'ha endut el reportatge d'Annika Müller "Unbekannte Schónheit voller Stille – Provinz Lleida" (Pirineus catalans. Bellesa desconeguda plena de silenci), publicat a la revista alemanya Panorama en la categoria de Premsa Internacional.

tv3.cat

catradio.cat

catradio/catalunya-informacio

tv3/sense-ficcio

Anar al contingut