Vlad Stanculeasa
Vlad Stanculeasa
DIUMENGE, A LES 11.00

TV3 estrena "Simfonies d'estiu a L'Auditori" amb el concert "Memòria"

Aquest diumenge, 12 de juliol, a les 11.00, TV3 estrena el programa especial "Simfonies d'estiu a L'Auditori", una sèrie de quatre concerts de l'OBC presentats pel periodista Jofre Font, que comença amb la sessió "Memòria", dirigida pel violinista romanès Vlad Stanculeasa

Després de mesos sense activitat a causa de la pandèmia del coronavirus, l'Orquestra Simfònica de Barcelona i Nacional de Catalunya (OBC) es retroba amb el públic a L'Auditori de Barcelona a partir d'aquesta setmana. L'OBC actuarà en format reduït d'orquestra de cambra i alternant els torns dels intèrprets de manera que no hi hagi una exposició prolongada entre ells, per tal de garantir la seguretat dels músics. 

Diumenge, 12 de juliol, a les 11.00, TV3 estrena el programa especial "Simfonies d'estiu a L'Auditori", una sèrie que emetrà quatre d'aquests concerts de l'OBC, presentats pel periodista cultural Jofre Font: "Memòria", "De la terra", "Forma antiga" i "Vent de capvespre".

"Memòria", primer concert de l'OBC, dirigit per primera vegada pel violinista romanès Vlad Stanculeasa, inclou quatre cançons populars catalanes de Joan Manén (1883-1971), que l'OBC interpreta amb la soprano Marta Mathéu, ben coneguda pel públic català; la serenata per a instruments de vent, violoncel i contrabaix en re menor, Opus 44 d'Antonín Dvorák (1841-1904), i "Souvenir de Florence", versió per a orquestra de corda Opus 70 de Piotr Ilitx Txaikovski (1840-1893). Aquest concert se celebra avui, 10 de juliol, a la Sala Pau Casals de L'Auditori.

"Simfonies d'estiu a L'Auditori" emetrà els concerts "De la terra" i "Forma antiga" els diumenges 19 i 26 de juliol, a les 11.00, respectivament. El concert "Vent del capvespre" s'emetrà el diumenge 2 d'agost a les 09.45.

L'acord amb L'Auditori s'emmarca en la missió de promoció i difusió de la cultura que té la CCMA, i en el seu compromís per garantir la cobertura dels esdeveniments culturals més rellevants del país, a través de la col·laboració amb les institucions que treballen per al foment de la cultura, la creació i la innovació.

 

tv3.cat

 

Anar al contingut