RERE EL MIRALL, LA MUSICA
Imatge de "Rere el mirall, la música"
DILLUNS, A LES 23.35

TV3 estrena "Rere el mirall, la música", l'homenatge de l'Acadèmia Catalana de la Música al sector musical

El dilluns 23 de novembre, a les 23.35, a TV3, i els dijous 26 de novembre, a les 22.45, al 33 s'emetrà "Rere el mirall, la música", un documental que s'origina amb l'objectiu de substituir l'entrega d'enguany dels Premis Alícia de l'Acadèmia Catalana de la Música, cancel·lada a causa de la pandèmia de la Covid-19. El documental vol ser un homenatge i un reconeixement a tots els professionals del sector musical.

La segona edició dels Premis Alícia, atorgats anualment per l'Acadèmia Catalana de la Música, que s'havia de celebrar al setembre, es va cancel·lar degut a la crisi sanitària. En substitució, per tal de continuar la seva tasca i amb l'objectiu d'homenatjar el sector musical, un dels més afectats durant la pandèmia de la Covid-19, s'ha produït "Rere el mirall, la música", un documental dirigit per Alexis Borràs i amb guió d'Anna Casacuberta.

A través d'una polifonia composta per músics, artistes i professionals del sector, el documental explora la importància de la música en l'àmbit social, cultural i econòmic, descobrint com és dedicar-se al món de la música a Catalunya.

"Rere el mirall, la música" reconeix la tasca de totes les persones implicades en el sector i ofereix una mirada cap a aquells projectes innovadors i transformadors que, amb poc temps, s'han convertit en referents de l'escena musical catalana, amb l'objectiu de mostrar-ne el talent i la pluralitat.
El documental compta amb la participació de Raquel García-Tomás, Pau Vallvé, Ikram Bouloum, Adam Lakti o Jaume Piqué; les actuacions musicals de Tarta Relena, Chicuelo-Mezquida i Núria Graham, i les trobades amb diversos professionals del sector com Albert Salmerón, president de l'Associació de Promotors Musicals; el compositor Joan Magrané; la cantant d'El Pot Petit, Helena Bagué; el cantant de Txarango, Alguer Miquel; la pedagoga musical Ester Bonal o el president de l'Acadèmia Catalana de la Música, Gerard Quintana, entre d'altres.

Els Premis Alícia de l'Acadèmia Catalana de la Música van néixer amb l'objectiu de promocionar, visibilitzar i posar en valor la música produïda dins del territori català i el conjunt de la seva activitat, sense distinció de gèneres o estils. Els guardons s'entreguen anualment a aquells projectes o propostes que destaquen per la seva excel·lència i fomenten els valors creatius, artístics, culturals i socials de la música.

Fitxa tècnica

Direcció: Alexis Borràs
Guió: Anna Casacuberta
Direcció de fotografia: Irene Ferrer
Ajudant de direcció: Pau Cruanyes
Producció: Maria Fernández, Adrianna Quena i Eduard Balaguer
Producció executiva: Manel Montañés

"Rere el mirall, la música" és una producció de l'Acadèmia Catalana de la Música i Digital Films.

tv3.cat
#AmbLaCultura

Anar al contingut