Els Catarres amb l'Eloi Collell, en el capítol dedicat a l'art
Els Catarres amb l'Eloi Collell, en el capítol dedicat a l'art
Dimecres, a les 22.00

TV3 estrena "Per què volen els avions?", un projecte inclusiu que vol trencar estereotips

Aquest matí, TV3 ha presentat als mitjans una nova estrena en una roda de premsa per videoconferència, com ha fet des de l'inici del confinament. En aquest cas s'ha presentat el programa "Per què volen els avions?", que surt de la primera crida que la CCMA va fer per trobar nous talents i formats innovadors.

Aquest migdia s'ha presentat el programa "Per què volen els avions?" en una roda de premsa conduïda pel director de TV3, Vicent Sanchis, que també ha comptat amb la presència de Miquel Garcia, cap del Departament de Nous Formats, i altres membres de l'equip directiu de la CCMA. Per part del programa, una producció de TV3 amb la col·laboració de La Kaseta Ideas Factory, hi ha assistit David Fontseca, el director; Eloi Collell, el presentador, i el grup Els Catarres, que han col·laborat en un episodi. La cuinera Carme Ruscalleda també ha volgut ser-hi a través d'un vídeo enregistrat que s'ha emès durant la presentació. Aquesta nova proposta s'estrena dimecres, 1 de juliol, a les 22.00, a TV3.

Vicent Sanchis, director de TV3, ha començat la quarta roda de premsa que el canal fa per mitjà de videoconferència des que va començar la crisi del coronavirus. Sanchis ha explicat com van escollir aquest projecte: "Complia perfectament els requisits de la convocatòria del 33: propostes mínimament arriscades, no tan conservadores i que se surten de la zona de confort." I amb referència al format ha explicat que "Per què volen els avions?" ha fet el salt a TV3 i s'emetrà en "prime time" perquè reuneix uns aspectes molt concrets: "És un projecte molt interessant, intel·ligent i fet des d'una visió optimista, des d'un altre punt de vista; es pregunta les coses de manera diferent."

Tot seguit ha donat la paraula a Miquel Garcia, cap del Departament de Nous Formats, que ha posat en valor la figura de l'Eloi, el presentador: "Tot i que no és periodista, té la virtut més interessant dels periodistes, la curiositat", i ha reconegut que és aquesta curiositat el que, unit a les llicències personals, fa que l'entrevistat s'oblidi dels estereotips i actuï amb molta espontaneïtat i naturalitat. Per acabar ha definit l'essència del programa: "Està fet amb molta sensibilitat, i fuig de paternalismes."

David Fontseca, director de "Per què volen els avions?", ha començat la intervenció compartint un vídeo amb el resum dels sis capítols en què consisteix del programa. Després ha explicat que des de l'inici d'aquest projecte tenien molt clars quins eren els objectius: "Fer un programa diferent i entretingut" i que es va pensar en l'Eloi com a presentador, també des del principi. Ha acabat explicant que s'ha arribat fins aquí principalment per dues raons: "La dedicació i l'entusiasme de l'Eloi, que mai no s'havia posat davant d'una càmera, i el gran esforç de tot l'equip."

Tot seguit ha intervingut el presentador del programa, Eloi Cullell, que ha explicat com de bé s'ha sentit amb tot l'equip, que l'ha ajudat a perdre la por en aquest repte de presentar un programa: "Ho volia fer molt bé perquè represento el col·lectiu amb síndrome de Down i altres discapacitats. He tingut l'oportunitat d'explicar que podem fer moltes coses, com ara presentar un programa de televisió."

David Fonseca ha compartit un vídeo de la cuinera Carme Ruscalleda, protagonista del cinquè capítol de "Per què volen els avions?", que no ha volgut perdre l'oportunitat d'explicar com de bé s'ho ha passat parlant de menjar amb l'Eloi i ha valorat molt positivament l'experiència al seu costat.

El grup de música Els Catarres participen en el tercer episodi del programa, "Per què ens emociona l'art?", i tampoc no s'han volgut perdre la presentació. En el capítol que protagonitzen, l'Eloi els visita en un concert al final del qual puja a l'escenari. "Hi fem pujar molta gent, a l'escenari, però mai no havíem vist ningú que cantés amb tantes ganes com ho va fer l'Eloi." Èric Vergés ha reconegut que li va agradar molt que les preguntes de l'Eloi no fossin les habituals que li fan sempre a les entrevistes.

El director de TV3, Vicent Sanchis, ha tornat a intervenir per acomiadar la presentació d'aquest programa que –ha assegurat– no deixarà indiferent a ningú.

tv3.cat
tv3/per-que-volen-els-avions

#AvionsTV3

Anar al contingut