Dimarts 2 de juny, a les 22.15

TV3 estrena "Mentre aplaudíem", retrat del que ha passat en l'hospital més gran de Catalunya durant la pandèmia

Dimarts 2 de juny, a les 22.15, TV3 estrena el primer capítol de la docusèrie "Mentre aplaudíem". Un retrat, realitzat per l'àrea de Nous Formats i dirigit per Xavier Torres que, en dos capítols, mostra el que ha passat a l'interior de l'hospital més gran de Catalunya durant la pandèmia de la Covid-19.

Els últims mesos els hospitals catalans i els professionals de la salut han hagut d'enfrontar-se a una crisi sanitària que ningú recorda haver viscut mai. Una malaltia desconeguda que ha comportat moltes morts, molt patiment i que ha estat a punt de provocar el col·lapse del sistema.

Un equip de TV3, dirigit per Xavier Torres, ha entrat a l'hospital Vall d'Hebron, el que ha atès més malalts de Covid-19 a Catalunya, per mostrar com s'ha viscut des de dins aquest moment tan difícil. Les càmeres han estat testimonis de la feina i l'esforç del personal sanitari i del que això ha suposat a nivell professional i també personal.

Aquests dos programes documenten l'enorme transformació del centre hospitalari per adaptar-se a les necessitats d'atenció canviants que requeria la pandèmia; amb un 80% de les instal·lacions dedicades als pacients de Covid-19 i amb un gran nombre de professionals d'altres especialitats, entre ells gairebé la meitat dels sanitaris de l'Hospital Infantil i de la Dona, grans protagonistes dels dos documentals, mobilitzats per lluitar contra el coronavirus.

Aquest seguiment permet conèixer com ha estat la feina dins les UCIs, multiplicant per cinc la seva capacitat i on s'ha treballat en condicions molt difícils, com s'han atès les urgències, com s'han fet intervencions quirúrgiques inajornables o com s'ha tingut cura de parts complicats.

Però, a més de mostrar l'enorme esforç organitzatiu i professional, aquest programa també és un recull d'històries humanes:

Les dels sanitaris que, davant d'aquesta situació extrema, han acceptat explicar com els ha afectat tot això: parlen del cansament, la incertesa, la por, de la preocupació pels casos difícils i de l'alegria immensa quan un pacient es recupera.

I, també, les històries dels malalts i els seus familiars que aquests dies han patit els efectes de la Covid-19 en primera persona. Persones grans, gent jove, pares de família o dones embarassades als quals ha tocat viure situacions que mai no s'haurien imaginat.

Aquesta docusèrie observacional de dos episodis, produïda per l'àrea de Nous Formats de TV3, ensenya com s'ha lluitat contra una malaltia nova i perillosa mentre la major part de la població estàvem confinats a casa.

Permet veure què ha passat dins l'hospital… Mentre aplaudíem.

Alguns dels protagonistes

Capítol 1 (2 de juny):

-Dra. Queralt Ferrer: cardiòloga infantil que arran de les necessitats de més personal mèdic s'ha ofert voluntària per tractar malats adults de Covid-19 a l'UCI.

-Dra. Anna Suy: ginecòloga de la Pilar. Una embarassada amb Covid-19 molt greu, i a qui un equip mèdic multidisciplinar ha intentat curar sense que perdi el fetus.

-Dr. Ferran Rosés: cardiòleg que fa una intervenció urgent al cor d'en Pau. Un nen a qui la sospita d'una possible infecció per coronavirus li acabarà salvant la vida.

-Ana de Pablos: Infermera d'urgències pediàtriques. Amb 30 anys d'experiència, s'ocupa de fer les proves PCR per diagnosticar la Covid-19 i és l'anima del servei.

Capítol 2 (9 de juny):

-Dr. Ferran Gran: Cardiòleg pediàtric afectat de coronavirus aïllat a casa i responsable del seguiment del Patricio, un noi de 16 anys trasplantat del cor en plena pandèmia, a través de videotrucada.

-Dr. Fèlix Castillo: neonatòleg de la Mili. Una embarassada molt greu de Covid-19, a qui va provocar el part i que, quan va sortir de l'UCI, no recordava que esperava bessones.

-Jesús: un malalt crític de Covid-19 a qui la família va anar a acomiadar a l'UCI quan el final semblava inevitable. Però la història va fer un gir inesperat.

-Laia Ventura: Infermera pediàtrica que a l'inici de la pandèmia va passar a atendre adults malalts de Covid-19. Ha creat vincles molt forts amb pacients com el José i la María, un matrimoni que van poder estar ingressats junts.

tv3.cat

 

Anar al contingut