Dilluns, a les 22.05

TV3 estrena "L'altra mirada", el viatge d'un grup de dones a la recerca de la seva pròpia veu

Dilluns, a les 22.05, TV3 estrena els dos primers capítols de "L'altra mirada", una sèrie de TVE produïda en col·laboració amb Boomerang TV. Ambientada en una acadèmia per a senyoretes a la Sevilla dels anys 20, "L'altra mirada" és el viatge d'un grup de dones a la recerca de la seva pròpia veu. La ficció va ser reconeguda com a millor sèrie dramàtica al festival MiM Series.

Als anys 20 del segle passat, la Teresa (Patricia López Arnaiz, que va recollir un premi Ondas per la seva interpretació en aquesta sèrie), una dona moderna i emancipada, arriba a Sevilla per treballar de mestra en una acadèmia per a senyoretes, fugint d'una història tèrbola viscuda a Lisboa. A l'escola, la Teresa de seguida connecta amb la directora, la Manuela (Macarena García), una noia jove que ha heretat el càrrec de la seva mare. Des del primer dia, la nova mestra revolucionarà la institució amb les seves idees i es guanyarà la confiança de les alumnes i l'enemistat d'alguna de les mestres més veteranes.

"L'altra mirada" mostra un centre d'ensenyament aferrat a les tradicions pròpies d'una capital de província en l'època d'entreguerres. Tot aquest univers i els seus pilars trontollen amb l'arribada d'una nova professora que ve amb un objectiu secret relacionat directament amb l'acadèmia. La sèrie retrata la societat de l'època a través de dones adultes i valentes al costat de joves plenes d'il·lusió que afronten problemes i reptes molt actuals, i és un homenatge a la institució educativa.

A la sèrie es mostrarà la importància del paper de l'educació a l'hora de crear un món millor i cada capítol, dels 13 que té en total la primera temporada, se centrarà en la història d'un personatge.

"L'altra mirada" va ser reconeguda, el 2018, amb el premi a la millor sèrie dramàtica al MiM Series, l'únic festival dedicat en exclusiva a la ficció televisiva produïda a l'Estat Espanyol, pel seu compromís amb l'entorn social actual i la defensa de valors com la llibertat, el respecte, la igualtat o la tolerància, entre d'altres. Aquest guardó es va sumar a altres reconeixements que ha rebut la sèrie, com l'Ondas a la millor actriu per a Patricia López Arnaiz . També va estar nominada als premis Prix Europa i va optar a dos Iris de l'Acadèmia de la Televisió: millor actriu per a López Arnaiz, i millor producció per a Josep Cister, Aitor Montánchez, Luis Santamaría i Mª Ángeles Caballero.

El repartiment està encapçalat per Macarena García, Patricia López Arnaiz, Ana Wagener i Cecilia Freire, i inclou també Begoña Vargas, Lucía Díez, Elena Gallardo, Abril Montilla, Carla Campra i Paula Sánchez de la Nieta, joves promeses de la interpretació que donen vida a les alumnes de l'acadèmia. Completen l'elenc Gloria Muñoz, Jordi Coll, Paco Mora, Carlos Olalla, Cecilia Freire i Melina Matthews, entre d'altres.

"L'altra mirada" està dirigida per Luis Santamaría, Mar Olid, Fernando González Molina, el dramaturg Miguel del Arco i Pablo Guerrero. La idea original és de Josep Cister i Jaime Vaca, qui també és coordinador de guió.

La ficció compta amb uns exteriors naturals de luxe, principalment de Sevilla, Madrid, Guadalajara i Toledo. L'equip va viatjar a la capital sevillana per rodar en llocs emblemàtics com els Reales Alcázares, el pont de Triana, el Muelle de la Sal, la plaça de la Alianza, el Callejón del Agua, la plaça d'España, el Patio de Banderas, la plaça del Triunfo i la platja de Puebla del Río. També s'han rodat exteriors al monestir de Lupiana (Guadalajara), a la Finca de Los Lavaderos de Rojas (Toledo) i en un palauet situat al barri madrileny de Chamberí. Els interiors s'han ambientat en uns estudis de més de 2.000 m2. Per al decorat principal s'ha recreat un palauet sevillà de segle XVI en el qual s'ubica l'acadèmia.

La banda sonora original ha anat a càrrec del compositor Fernando Velázquez, interpretada per l'Orquestra d'Extremadura. Velázquez és conegut pel seu treball en diferents sèries o pel·lícules, com "Un monstre em ve a veure", pel qual va guanyar un Goya a la millor música original. Ha rebut també dues medalles del Cercle d'Escriptors Cinematogràfics a "millor música" per aquest mateix llargmetratge i pel seu treball a "L'orfenat" (2008).

Els dos primers capítols

Tabac, pantalons, jazz

La Teresa arriba amb idees feministes a una acadèmia per a senyoretes de Sevilla als anys 20 del segle passat. Esgarrifada pel sistema educatiu que s'hi aplica, comença des del primer dia a intentar canviar les coses. De seguida es fa amiga de la jove directora, la Manuela, i s'enemista amb una professora veterana, la Luisa. La Teresa mostra un especial interès per una alumna, la Roberta, relacionada misteriosament amb els fets escabrosos que la van fer fugir precipitadament de Lisboa.

Un vot de confiança

L'arribada de la Roberta borratxa a l'escola enutja els pares de les alumnes, que exigeixen el cap de la Teresa. La Manuela, però, la continua defensant, fet que provoca la indignació de la Luisa. La Manuela, tipa de retrets, proposa celebrar unes eleccions per triar una directora consensuada per tothom, i la Luisa s'hi presenta també com a candidata. Però la celebració de les eleccions, en què també poden participar les alumnes, espanta la Manuela mare, que se les enginyarà per boicotejar l'acte.

Fitxa artística

Teresa (Patricia López Arnaiz), Manuela (Macarena García), Ángela (Cecilia Freire), Luisa (Ana Wagener), Doña Manuela (Gloria Muñoz), María Antonia Luna (Celia Freijeiro), Roberta (Begoña Vargas), Margarita (Lucía Díez), Flavia (Carla Campra), Candela (Elena Gallardo), Macarena (Paula de la Nieta), María Jesús (Abril Montilla), Don Pascual (Carlos Olalla), Rafita (José Pastor), Álvaro (José Luis Barquero), Tomás (Álvaro Mel), Ramón (Juanlu González), Martín (Jordi Coll), Nildo (Filipe Duarte), Arcadio (Paco Mora), Paula (Pepa Gracia) i David (Alejandro Sigüenza).

Fitxa tècnica

Director de ficció de TVE: Fernando López Puig
Producció executiva TVE: María Roy
Producció executiva Boomerang TV: Josep Cister, Aitor Montánchez i Luis Santamaría
Coproductor executiu: Pablo Guerrero
Coordinador de guió: Jaime Vaca
Guionistes: María López Castaño, Alba Lucio Calderón i Mario Parra Ortiz
Directors: Luis Santamaría, Mar Olid, Fernando González Molina, Miguel del Arco i Pablo Guerrero
Coordinador de Direcció: Xabi G. Capeans
Direcció de I+D: María Fernández
Música original: Fernando Velázquez
Directora de producció: Mª Ángeles Caballero Brid
Cap de producció: Alberto Báez
Director de fotografia: José Luis Pecharromán
Director d'art: Paco Redondo
Muntatge: Ángel Armada
So: Asier González Martín
Vestuari: Montse Sancho
Maquillatge i perruqueria: Natalia Sese

tv3.cat

Anar al contingut