Carles Vilarrubí, Toni Massanés, Carme Ruscalleda, Josep Martorell, Josep Maria Capdevila, Cristina Jolonch i Paco Solé Parellada a "La sopa d'all i el món que ve"
DIMECRES, A LES 23.30

TV3 estrena "La sopa d'all i el món que ve", una trobada de gastrònoms, cuiners i productors que reflexionen sobre el sector gastronòmic i la indústria agroalimentària

Demà, 28 de juliol, a les 23.30, TV3 estrenarà "La sopa d'all i el món que ve". Dirigit pel cineasta Manel Huerga i impulsat per l'Acadèmia Catalana de Gastronomia i Nutrició, el documental convida a reflexionar sobre el moment crític i el punt d'inflexió que viu el sector de la gastronomia i la indústria agroalimentària del país.

Quan mengem no només ens alimentem. Quan mengem ens expressem, aprenem, comuniquem i compartim. I ho fem reproduint costums i hàbits que es transmeten de generació en generació. La gastronomia forma part de la identitat dels pobles i de la seva història, i alimentar-se bé es tradueix també en una millor qualitat de vida.

La cuina catalana ens defineix culturalment i és un dels pilars fonamentals de la nostra salut. Sempre ha estat rica, saludable i deliciosa. Per menjar bé no cal inventar la sopa d'all. Per menjar bé simplement s'ha de reivindicar aquesta cuina i, sobretot, preservar-la. En aquest sentit, l'Acadèmia Catalana de Gastronomia i Nutrició té un paper fonamental a l'hora de divulgar i protegir la cuina catalana, sobretot en un moment greu com l'actual.

El sector gastronòmic es troba en un punt d'inflexió. Fa anys que s'apunta un canvi de paradigma que afectarà allò que mengem i com ens ho mengem. Però la pandèmia de la Covid ha subratllat i accelerat aquest procés i planteja amb urgència a la indústria agroalimentària el repte de fer front al canvi climàtic.

El documental "La sopa d'all i el món que ve" és una taula amb set comensals: Carles Vilarrubí, president de l'Acadèmia Catalana de Gastronomia i Nutrició; Toni Massanés, director general de la Fundació Alícia; Carme Ruscalleda, xef; Josep Martorell, pagès; Josep Maria Capdevila, distribuïdor d'Avinova als mercats de la Concepció i la Boqueria; Cristina Jolonch, periodista gastronòmica, i Paco Solé Parellada, propietari del restaurant 7 Portes.

Gastrònoms, cuiners i productors, tots disposats a gaudir de l'àpat. A menjar i a parlar de menjar. Una trobada distesa, informal i agradable. Una taula que ens fa venir ganes de seure amb amics, menjar i conversar. Una taula com a símbol de tots els valors que recull la gastronomia.

Dirigit pel cineasta Manel Huerga i impulsat per l'Acadèmia Catalana de Gastronomia i Nutrició, el documental convida a reflexionar sobre el moment crític i el punt d'inflexió que viu el sector de la gastronomia i la indústria agroalimentària del país. En aquest sentit, vol ser també una eina per empoderar el sector i alhora una crida al compromís amb la qualitat i la genuïnitat de la gastronomia catalana.

Podeu descarregar-vos les fotos en aquest enllaç.

tv3.cat

Anar al contingut