Ivan Surinder comparteix protagonisme amb Carme Ruscalleda, al capítol sobre gastronomia de "Ments inquietes".
Ivan Surinder comparteix protagonisme amb Carme Ruscalleda, al capítol sobre gastronomia de "Ments inquietes".
Dijous, a les 23.30

TV3 estrena la sèrie documental "Ments inquietes", amb el primer capítol dedicat a la gastronomia, amb Carme Ruscalleda i Ivan Surinder

Demà, dijous, a les 23.30, TV3 estrena "Ments inquietes", la nova sèrie documental sobre creativitat i talent intergeneracional català per a les nits dels dijous d'estiu. Els xefs Carme Ruscalleda i Ivan Surinder seran els protagonistes del primer capítol d'aquest nou format de TV3, produït per Incís Films, en què també participaran els músics Santi Balmes i Maria Arnal o els escriptors Sílvia Soler i Sebastià Portell, entre d'altres.

El primer capítol, dedicat a la gastronomia, pren com a punt de partida aquestes qüestions: com es crea un plat nou, què emociona i inspira un xef, què es cou dins del seu cap? Carme Ruscalleda (1952) i Ivan Surinder (1991) demostren que el procés creatiu d'un cuiner és únic, personal i intransferible, lligat a les arrels i a la història de cadascú.  

Ruscalleda, l'única dona al món que ha acumulat 7 estrelles Michelin, parla dels seus dificilíssims inicis professionals en un món que no li atribuïa cap altra aspiració que casar-se. Surinder revela el tràgic incident que el va catapultar als fogons, des d'on ara prepara receptes índies catalanitzades. Dues maneres molt dispars d'entendre la gastronomia, dues generacions de restauradors amb 40 anys de diferència entre ells amb un mateix objectiu: fer feliç tothom que s'assegui a la seva taula. 

 

El programa 

Què és la creativitat? Existeix la inspiració? Com és el procés creatiu d'un artista consolidat? I el d'un jove talent que arriba trepitjant fort? Són preguntes que respondrà  "Ments inquietes", la nova sèrie documental de TV3 que, durant 6 capítols de 45 minuts, analitzarà la vocació, passió, objectius i històries personals de dotze protagonistes. 

Cada episodi, dedicat a una disciplina diferent, compta amb dues veus de generacions diferents: d'una banda, una figura experimentada, amb una llarga trajectòria i un ampli reconeixement, i de l'altra, un jove als inicis de la seva carrera que s'ha proposat sacsejar el sector. Ells són Carme Ruscalleda i Ivan Surinder (gastronomia), Santi Balmes i Maria Arnal (música), Carlota Pi i Marc Coloma (sostenibilitat), Sílvia Soler i Sebastià Portell (literatura), Anna Veiga i Carla Conejo (ciència) i Carme Pigem i Benji Iborra (arquitectura). 

El programa s'endinsa als estudis, despatxos i santuaris de creació dels protagonistes; en presentacions, dalt de l'escenari, rere els fogons. En aquests espais parlen dels seus referents, de les  ferides i dels moments veritablement decisius de la seva vida, els que expliquen qui són. D'aquesta manera, "Ments inquietes" ofereix una visió privilegiada del món interior de dotze grans creadors i es proposa establir un diàleg entre dues generacions que han crescut en contextos molt diferents, amb similituds i diferències a l'hora d'entendre la vida i de desenvolupar els seus processos creatius. 

"Ments inquietes" és una producció de TV3 amb la col·laboració d'Incís Films, dirigida per Anna Pérez Martí, amb el suport del Departament de Presidència i el Departament d'Empresa i Treball de la Generalitat de Catalunya. 

 

#MentsInquietesTV3 

Anar al contingut