TV3 estrena la segona temporada d'"El suplent"
TV3 estrena la segona temporada d'"El suplent"
Demà, a les 22.45

TV3 estrena la segona temporada d'"El suplent"

Demà, dimecres, 27 de gener, a les 22.45, s'estrena la segona temporada d'"El suplent", el "docutainment" del Departament de Nous Formats de TV3 en què un famós es converteix en professor substitut de secundària. Durant la primera temporada, emesa la tardor del 2019, el programa ja va obtenir un gran èxit d'audiència.

Un personatge rellevant que accepta el repte d'impartir una classe a uns estudiants de secundària i uns alumnes que no s'ho esperen segueixen sent els ingredients principals d'aquest format. Durant aquesta classe inesperada i diferent es revelen aspectes desconeguts dels famosos i s'acaba produint un diàleg emocional de gran potència entre dues generacions diferents. El resultat, una "classe de vida" que els transformarà, a través de la reflexió i la conversa sobre temes sovint poc tractats a l'escola, però que desperten l'interès d'uns joves de segon de batxillerat que es troben en un moment clau de la vida.

A la primera temporada d'emissió, la tardor del 2019, "El suplent" va obtenir una audiència mitjana de 436.000 espectadors, amb una quota del 16,6% i va ser líder de la franja. El primer capítol, protagonitzat pel Mago Pop, el van seguir més de 589.000 espectadors i es va convertir en la millor estrena de l'any.

La mecànica

Els alumnes de batxillerat assistiran a l'institut fora de l'horari escolar per ser filmats per un equip de Televisió de Catalunya. Quan arriben a l'aula els espera un desplegament tècnic de set càmeres i més d'una vintena de micròfons, que tenen com a objectiu captar les seves reaccions i comentaris.

La premissa inicial d'enregistrar una classe amb el seu professor habitual es trenca quan el docent els avisa de la impossibilitat de fer aquella sessió. És llavors quan els alumnes queden descol·locats i començarà una aventura desconeguda per a ells. Pocs minuts després entra per la porta un personatge que els alumnes reconeixen per la seva popularitat i que està disposat a substituir el seu professor.

Finalment, tots dos comparteixen l'últim tram de la classe i els alumnes s'adonen de la dimensió de l'engany.

Un suplent en temps de Covid

Als molts interrogants que la vida planteja, de per si, als alumnes de 17 o 18 anys, fa uns mesos que se'ls ha afegit el neguit per un futur immediat incert degut a l'amenaça d'un virus que els ha canviat la vida, i la recança de tot el que no han pogut viure, experimentar o gaudir en aquesta etapa de maduració personal.

Al setembre, amb la represa del curs, van arribar noves rutines, mesures de seguretat i un dia a dia transformat. I és que la pandèmia ha estat inevitablement present durant la gravació d'aquesta segona temporada. "El suplent" ha aterrat en aules amb grups reduïts, mascaretes i distància de seguretat entre alumnes i professors.

Malgrat tot, el programa ha sabut mantenir l'essència del format i la fórmula ha resultat tan eficaç com en la passada edició. Els convidats han continuat revelant facetes imprevisibles de les seves vides i de la seva trajectòria per captar des del primer moment l'atenció de l'alumnat. Dins d'aquesta atmosfera es crea un diàleg sobre qüestions universals i temes que preocupen aquest públic tan obert, sincer i alhora exigent. En definitiva, una experiència inèdita i inoblidable per a totes les parts.

La segona temporada

El cantant Antonio Orozco serà el primer convidat suplent d'aquesta segona temporada, que consta de quatre episodis. El seguiran l'actriu Itziar Castro, l'exfutbolista Juan Carlos Unzué i la directora de cinema, actriu i escriptora Leticia Dolera. Seran els quatre encarregats de sorprendre els alumnes d'aquesta temporada.

Antonio Orozco, a l'Hospitalet de Llobregat. Dimecres, 27, a les 22.45

El cantant Antonio Orozco serà el protagonista del primer episodi d'"El suplent". Retorna a l'Hospitalet de Llobregat, la ciutat on va néixer, per visitar, per sorpresa, els alumnes de segon de batxillerat de l'IES Santa Eulàlia.

L'Antonio accepta un repte doble: substituir la tutora del grup, Sílvia Martín, i fer una classe de Filosofia, una de les seves assignatures preferides. Orozco reconeix que la filosofia és un dels pilars per no trontollar en una vida complexa marcada pels viatges, hotels, concerts i una exposició constant davant de milers d'espectadors a les televisions.

Kant, Sartre i l'existencialisme són alguns dels elements que el cantant ha triat per desenvolupar la matèria, i ho farà fent servir els referents més pròxims als joves: Twitter, Pinterest i Instagram.

En un exercici d'honestedat, l'Antonio comparteix amb els alumnes les seves pròpies inquietuds, però sense abandonar el gran sentit de l'humor i la proximitat que el caracteritzen. Tot plegat fa que la classe resulti transformadora tant per als joves com per al propi cantant, que descobreix una generació amb molta força i capacitat de transformar el futur.

Després d'aquesta estrena, a les 23.50, TV3 remetrà el capítol de la primera temporada d'"El suplent" en què l'actriu Clara Segura substitueix durant unes hores el professor de català de l'Institut Baix Camp de Reus.

"El suplent" és l'adaptació del format italià "Il supplente", produït per la Rai 2 i estrenat a Itàlia l'any 2018.

tv3.cat/elsuplent
Anar al contingut