TV3 estrena "La mar de bé", un programa divulgatiu i divertit que posa en valor el món de la pesca i l'ofici de pescador

Diumenge, 25 de juliol, a les 20.15, TV3 estrena "La mar de bé", un programa sobre el món de la pesca per als caps de setmana, que vol donar una visió optimista d'aquest ofici i la seva riquesa cultural.

Presentat pel cuiner Quim Casellas, a cada capítol aquest xef carismàtic s'embarcarà en una barca diferent per acostar a l'espectador tots els secrets del món del peix de la Costa Brava d'una manera propera, divulgativa i amena. En l'estrena del diumenge 25, "Helsa", Casellas descobreix la pesca de tresmall, parlar amb el president del GALP i prepara una recepta amb ceviche.

"La mar de bé" parlarà del món de la pesca al territori català, dels costums, la gastronomia i la identitat que el defineix. Consta de deu capítols de 40 minuts que s'emetran els dissabtes i diumenges, just abans del "Telenotícies vespre", a partir del diumenge 25 de juliol.

El programa

A la primera part de cada episodi, la principal i més extensa, Casellas puja en una embarcació d'un pescador de la Costa Brava, el nom de la qual dona títol a cada episodi. A través de l'experiència de conviure amb la tripulació, l'espectador podrà conèixer l'ofici de pescador: la navegació, els secrets dels peixos de la Mediterrània, les tècniques de cada tipus de pesca, la tornada al port i l'emoció de la llotja. En aquest apartat principal, l'espectador també hi trobarà entrevistes a professionals del món de la mar i testimonis d'experts relacionats amb el món marí. A la segona part, dedicada al peix i la cuina, el presentador explota al màxim el seu vessant de xef amb l'elaboració d'una recepta d'una espècie autòctona de la costa catalana, per llepar-se'n els dits.

Aventures a alta mar, l'emoció de la pesca, la tornada a port, la màgia de la llotja... Tot amanit amb música d'autors del territoris, un llenguatge fresc i un to divertit, vital i espontani. I en un escenari tan privilegiat com ho són les costes catalanes.

"La mar de bé" és un programa divulgatiu, perquè tota la família s'ho passi la mar de bé els vespres del cap de setmana. S'ha inspirat en programes com "Thalassa", "El foraster", "El convidat" i el "Cuines". S'emetrà els dissabtes i diumenges, a les 20.15, a TV3.

L'estrena, "Helsa": diumenge, a les 20.15

Helsa és el nom de la primera embarcació en què pujarà en Quim Casellas per entrar en contacte amb l'ofici de pescador.

Acompanyat d'en Joan Massaguer, patró i pescador de la barca, descobrirà els secrets de la pesca de tresmall i les propietats de la sèpia.

Casellas també parlarà amb Pere Estradera, president del Grup d'Acció Local Pesquer de la Costa Brava (GALP) per conèixer com s'organitzen els pescadors i les pescadores del territori català.

I acabarà a la cuina preparant una recepta per llepar-se'n els dits: Ceviche de sèpia amb llet de tigre, esponja de blat de moro i pols de quicos.

"La mar de bé" està dirigit per Lluís Moreno, és una producció associada de Televisió de Catalunya amb la productora Arkham Studio i la col·laboració del Grup d'Acció Local Pesquer de la Costa Brava (GALP).

tv3.cat/

Anar al contingut