Dilluns, a les 23.00

TV3 estrena la coproducció "Jean-François i el sentit de la vida"

Dilluns, a les 23.00, després dels dos últims capítols de "Drama", TV3 estrena la coproducció "Jean-François i el sentit de la vida". La pel·lícula, escrita i dirigida per Sergi Portabella, explica com es desencadena un canvi en la vida d'en Francesc, un adolescent introvertit, quan li cau a les mans l'assaig d'Albert Camús "El mite de Sísif".

"Jean-François i el sentit de la vida", l'òpera prima de Sergi Portabella, és un relat entre la comèdia i el drama creat a partir d'experiències de la pròpia infància i adolescència del director. Rodada entre Barcelona, Girona i París, la pel·lícula explica la història d'un noi de tretze anys que, a través d'un viatge iniciàtic motivat per un llibre que no ha entès, acaba convertint-se en heroi absurd. Està protagonitzada per Max Megías, Claudia Vega, Àgata Roca, Pau Durà i Théo Cholbi.

El film va participar en l'edició de 2018 del festival D'A de Barcelona i va estar seleccionada en la secció oficial no competitiva Spectrum del Festival de Moscou. També va formar part de la selecció oficial dels títols que van competir al FiTCAT 2018 en la categoria de ficció, on va recollir un premi especial a les millors localitzacions. Al Toulouse Cinespaña d'aquell mateix any, Sergi Portabella va recollir el premi a millor director i Gerard Pastor a la millor música.

El director, Sergi Portabella, es va graduar a l'ESCAC en l'especialitat de fotografia. Ha dirigit curtmetratges, videoclips, una sèrie de TV, book-trailers i "making of". Com a guionista ha participat, entre d'altres, en la sèrie "KMM" de Televisió de Catalunya i en l'adaptació a novel·la gràfica.

Ha escrit i dirigit els curtmetratges "Te quiero" (2009), "The astronaut on the roof" (2010) i "El fin del mundo será en Brasil" (2013). Ha participat en més de 250 festivals i ha rebut més de 75 premis internacionals.

Sinopsi

Francesc, un nen solitari de tretze anys, descobreix a l'escola el llibre "El mite de Sísif", del filòsof Albert Camus, i queda totalment fascinat per aquest relat. A partir d'aquesta lectura es farà dir Jean-François, s'apujarà el coll de la jaqueta i decidirà convertir-se en existencialista.

El seu nou objectiu serà anar a París a trobar en Camus. La Lluna, una adolescent que viu el present, l'acompanyarà en la seva nova aventura amb una única condició, fer una parada pel camí per retrobar-se amb el noi francès amb qui va tenir una història l'estiu passat.

Junts emprendran un viatge per descobrir, amb Camus o sense, quin és el sentit de la vida.

És una producció d'A Contraluz Films i El Sentit de la Vida AIE, en coproducció amb Surprise Alley i Televisió de Catalunya. També té la participació de Televisió Espanyola i el suport de l'ICEC, ICAA i el programa Creative Europa – MEDIA de la Unió Europea.

Fitxa tècnica i artística

Director i guionista                 Sergi Portabella
Productor                               Xavier Granada

Francesc - Jean-François      Max Megías
Lluna                                   Claudia Vega
Bàrbara (mare Francesc)      Àgata Roca
Doctor Martí (psicòleg)          Pau Durà
Philippe                                Théo Cholbi

Direcció de fotografia             Bet Rourich
Música                                 Gerard Pastor
Muntatge                              Aina Calleja
Direcció de càsting                Mireia Juárez
Direcció artística                    Anna Pujol

tv3.cat/ficcio-i-cinema

 

#JeanFrançoisTV3

Anar al contingut