Màrcia Cisteró en el paper de Frederica Montseny
"Frederica Montseny, la dona que parla"
Dilluns, a les 21.55

TV3 estrena la coproducció "Frederica Montseny, la dona que parla"

Dilluns, 8 de març, a les 21.55, TV3 estrenarà la coproducció "Frederica Montseny, la dona que parla", escrita per Rafa Russo i Mireia Llinàs, i dirigida per Laura Mañá. El film narra la història de la líder anarcosindicalista que va acceptar el càrrec de ministra de Sanitat durant la Segona República, fet que la va convertir en la primera dona ministra d'Europa.

"Frederica Montseny, la dona que parla" explica el conflicte intern d'una dona valenta i idealista que s'haurà de qüestionar a si mateixa fins a esdevenir poderosa i pragmàtica. Amb aquest treball, que s'emet en el marc de la Setmana de les Dones, es vol retre homenatge a una dona extraordinària del passat, amb unes conviccions molt actuals.

Aquesta estrena es farà simultàniament a les televisions públiques del País Valencià, À Punt, i de les illes Balears, IB3.

"Frederica Montseny, la dona que parla" està escrita per Rafa Russo i Mireia Llinàs i dirigida per Laura Mañá. En el repartiment hi ha Màrcia Cisteró, a la pell de la líder anarquista, i Emilio Gutiérrez Caba, en el paper del president Largo Caballero, entre d'altres.

Sinopsi

Val la pena trair els propis ideals pel que sembla un bé major? En plena Guerra Civil espanyola, la influència de l'anarcosindicalisme porta Frederica Montseny al govern de la República. Ella accepta a contracor per impedir l'auge del feixisme i esdevé la primera dona ministra d'Espanya i d'Europa. Acabada la guerra, Montseny s'ha d'exiliar a França, on s'enfrontarà a un judici d'extradició que posarà a prova les seves fermes conviccions. Si el perd, tornarà a l'Espanya franquista per ser executada.

"Frederica Montseny, la dona que parla" és una producció de Distinto Films en coproducció amb Televisió de Catalunya i Voramar Films, amb el suport del Departament de Cultura, amb la participació d'À Punt Mèdia, amb la col·laboració de l'Institut Valencià de Cultura, amb la participació d'IB3 Televisió de les Illes Balears, amb el suport de Creative Europe Media Programme of the European Union, la col·laboració del Ministeri d'Igualtat - Institut de la Dona i la participació de CREA SGR.

 

tv3.cat/ficcioicinema

Anar al contingut