"El llenguado", l'estrena de demà, a TV3.
"El llenguado", l'estrena de demà, a TV3.
Demà, a les 22.35

TV3 estrena "El llenguado"

Demà, dimecres 15 de gener, a les 22.35, TV3 estrena "El llenguado", un programa sobre el català, dirigit per Fúlvia Nicolás, que parla sobre la llengua en un to distès i amb sentit de l'humor. En aquesta estrena, el programa explica com Yolanda Sey i Guillem Albà, els presentadors, van superar el càsting per treballar al programa. I l'endemà, dijous, a les 16.00, tots dos faran un Instagram Live a través del canal d'Instagram de TV3.

Yolanda Sey i Guillem Albà es presenten al càsting d'"El llenguado". És apropiat el seu català per presentar un programa a la televisió? Com ha de ser el català dels mitjans? El programa en parla amb els periodistes Mònica Terribas, Jordi Basté i Roger de Gràcia, i amb experts com Albert Pla Nualart, Magí Camps i Ernest Rusinés.

A la segona meitat del programa, Guillem Albà viatja a l'Albera per conèixer el català de tramuntana, a la línia entre l'Empordà i el Rosselló.

L'endemà de l'estrena, dijous, a les 16.00, el canal d'Instagram de TV3 farà un Instagram Live amb els presentadors. Els seguidors connectats els podran formular preguntes en directe.

El programa

"El llenguado" recorrerà d'extrem a extrem l'àmbit lingüístic català caçant paraules i també les diverses maneres de parlar, de riure i d'estimar aquesta llengua que és de tots i que té tantes històries.

Cada un dels deu capítols s'organitza en dues parts. En la primera, els mateixos presentadors, amb l'assessorament del filòleg Pau Vidal, faran immersió en diversos temes lingüístics com la glossa o cant improvisat, el parlar dels joves, les aportacions del feminisme al català, la correcció política o la llengua dels avantpassats.

En la segona, els presentadors són també els reporters que viatjaran als llocs on el programa farà parada: Andorra, Formentera, el Rosselló, l'Albera, la Marina Baixa, el Segrià, Menorca, el Matarranya i Barcelona.

TV3 emetrà "El llenguado" cada dimecres, a les 22.30, després d'"APM?".

tv3.cat
tv3/elllenguado/

twitter/elllenguado

Anar al contingut