L'Eloi Cullell conversa amb la cantant Judit Neddermann
L'Eloi Cullell conversa amb la cantant Judit Neddermann
Diumenge, a les 22.45

TV3 estrena el capítol especial "Per què no volen els avions?"

Aquest diumenge, 13 de desembre, a les 22.45, TV3 emetrà un episodi especial de "Per què volen els avions?", una producció de TV3 amb la col·laboració de La Kaseta Ideas Factory, dirigida per David Fontseca. El capítol, titulat "Per què no volen els avions?", s'ha enregistrat quan ja fa uns mesos que el món conviu amb la nova realitat de la pandèmia, per conèixer-ne les conseqüències socials, econòmiques i emocionals a través de les entrevistes del presentador, Eloi Collell, amb diverses persones de sectors afectats especialment.

El programa, que TV3 va emetre aquest estiu i que és un dels cinc finalistes de la primera crida de projectes audiovisuals, és un espai inclusiu que vol trencar estereotips a través de l'Eloi, el presentador, un jove amb síndrome de Down que té curiositat per tot el que l'envolta.

El diumenge 13 desembre, després del "30 minuts", TV3 estrena "Per què no volen els avions?", un episodi especial de "Per què volen els avions?". La pandèmia ens ha canviat del tot la vida i el món ha hagut d'adaptar-se completament a una normalitat insospitada. En aquest capítol Eloi Collell es pregunta com està afectant la Covid-19 els diversos àmbits de la vida, una qüestió que segurament moltes persones s'han fet els últims mesos.

Sinopsi

Abans de la pandèmia, l'Eloi feia natació, anava a la universitat, podia veure la seva àvia, sortia a sopar amb els amics i anava al cinema. Ara tot això ha canviat: ha de portar mascareta tot el dia i la seva vida social i familiar està molt limitada. Per això es fa més preguntes que mai. Per trobar-ne la resposta s'ha proposat conèixer les conseqüències socials, econòmiques i emocionals de la pandèmia.

El món de la cultura, per exemple, ha hagut de limitar l'aforament dels espectacles; el de l'esport, fa controls periòdics, i en l'ensenyament, professors i alumnes han hagut de trobar nous formats de fer classe –de vegades combinant virtual i presencial–.

I una altra qüestió important: les desigualtats socials. Tot i que ja n'hi havia, la crisi les ha agreujat. Els bancs d'aliments estan desbordats.

Els protagonistes

Aquest episodi especial entrevistarà artistes com la cantant Judit Neddermann, l'actriu Laura Aubert o el pallasso Tortell Poltrona.

L'Eloi també veurà les mesures sanitàries que fan servir a les classes acompanyant el seu amic Blai, que estudia segon d'ESO. I la Mireia i la Laura, dues professores d'una escola d'alta complexitat de Vic, li explicaran els canvis en el món educatiu.

Amb la Metgessa de Família Sílvia Narejos, l'Eloi parlarà de la importància de portar una bona mascareta. Laia Palau, jugadora de l'UNI Girona, també li explicarà les mesures sanitàries que segueixen abans d'un partit. I farà una visita al banc d'aliments de L'Entorn, de Mataró, amb l'encarregat, el Naofal, i l'Òscar i la Maria, dos usuaris a qui la Covid ha agreujat la situació.

"Per què volen els avions?" és una producció de TV3 amb la col·laboració de La Kaseta Ideas Factory.

La crida de projectes

"Per què volen els avions?" és una de les cinc propostes seleccionades a la primera convocatòria de projectes audiovisuals innovadors per a la programació del 33 que la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals (CCMA) va obrir el setembre del 2018. La convocatòria pública anava adreçada a professionals independents, nous creadors, titulats en comunicació audiovisual i al sector audiovisual en general, amb l'objectiu de trobar nous talents i formats innovadors de cara a complementar i impulsar els continguts del canal 33.

tv3.cat
tv3.cat/perquevolenelsavions

#AvionsTV3

Anar al contingut