TV3 emet una competició de cotxes autònoms en un directe multicàmera 360º

Avui i demà la CCMA emet una competició de gimcana de vehicles autònoms. Una emissió especial multicàmera 360º en directe que permetrà als usuaris traslladar-se a l'interior del circuit i visualitzar-ne les proves en primera persona: https://www.ccma.cat/projectes-recerca/vivim-2/

Del 16 al 18 de novembre se celebra a Barcelona, dins de l'Smart City Expo, una altra edició de l'Autonomous Driving Challenge, organitzada per SEAT i el Grup Volkswagen (CARNET) i l'IRI-UPC.

És un concurs gimcana de programació de vehicles autònoms a escala 1:8, en què els equips participants hauran de superar diverses proves d'orientació, situació, velocitat o habilitat en la circulació dins d'un circuit de 12x12 metres.

Avui dimecres i demà la CCMA, en l'àmbit del projecte ViVIM (Visió per computador per Vídeo Immersiu Multiplataforma), n'emet la competició amb una emissió especial multicàmera 360º en directe que permetrà als usuaris traslladar-se a l'interior del circuit i visualitzar-ne les proves en primera persona.

Alhora, els usuaris també poden gaudir de la singular retransmissió de la CCMA realitzada conjuntament amb sis alumnes de l'escola Thau de Barcelona i amb el suport d'altres estudiants de diferents àmbits del centre, que hi actuen com a equip de producció i es responsabilitzaran de fer la narració i retransmissió de les proves. 

Un cop els usuaris hagin pogut gaudir de l'experiència se'ls demanarà la seva opinió, que servirà per avaluar el pilot.

El projecte ViVIM

El projecte ViVIM crea un nou format audiovisual basat en vídeo omnidireccional. Es pot veure tant en dispositius de realitat virtual com en tauletes o el televisor tradicional.

El projecte s'enfoca a la producció de vídeo en diferit i a la producció en directe. Per fer-ho, cal adaptar la tecnologia i el llenguatge cinematogràfic perquè tingui en compte les possibilitats de les pantalles immersives. La idea és potenciar l'impacte del projecte perquè tingui una incidència en l'ecosistema dels creadors, distribuïdors i consumidors de contingut.

El consorci del projecte està format per i2Cat, que coordina el projecte, el Centre de Visió per Computador (CVC), la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals (CCMA), Visyon i Eurecat.

La participació de TV3 consisteix en l'aportació dels requeriments tècnics i artístics, així com la definició de les eines que permetran potenciar la creació, distribució i consum de continguts audiovisuals immersius i interactius. Alhora TV3 també col·labora en la coordinació, el desplegament i l'execució dels pilots del projecte, oberts al consum públic, que ajuden a analitzar i mesurar els resultats amb l'objectiu de maximitzar l'impacte en el sector audiovisual.

Al llarg del projecte ViVIM es programen diversos pilots que són els que porta a terme la CCMA i on es mostren els resultats i avenços del projecte, alhora que permet recollir els comentaris i requeriments dels usuaris finals per millorar-ne els resultats i l'impacte d'aquests en el món audiovisual.

Aquest és el segon pilot després del que proposa gaudir d'una experiència virtual única: viatjar en el temps amb un ascensor virtual que transporta l'usuari als moments més emblemàtics de la història de la TV3 des dels inicis i que encara és accessible aquí: ccma.cat/projectes-recerca/vivim/

El CARNET Autonomous Driving Challenge

L'Autonomous Driving Challenge és un concurs adreçat a estudiants d'universitats de l'Estat amb formació tècnica en robòtica, interessats a desenvolupar la tecnologia del cotxe del futur. Els participants desenvolupen funcions de conducció totalment automatitzades, així com les arquitectures de programari necessàries. Aquest desenvolupament és aplicable i escalable a algorismes de conducció autònoma de la vida real i proporciona als estudiants la capacitat de formar part de la creació d'aquest futur concepte de mobilitat.

El projecte es va iniciar el febrer passat, quan els estudiants van rebre una maqueta del vehicle a escala 1:8 per iniciar el repte, amb xerrades tecnològiques d'experts en robòtica per garantir que tots els participants tinguessin el mateix punt de partida. El model de cotxe, desenvolupat exclusivament per a la competició, té una unitat de CPU integrada, un conjunt de sensors i sistemes integrats de biblioteca LINUX Robotic OS.

Els equips d'estudiants han desenvolupat durant els últims nou mesos la seva solució de programari, que finalment permetrà als cotxes moure's de manera autònoma per la ciutat.

Segueix la competició en directe i la retransmissió:

https://www.ccma.cat/projectes-recerca/vivim-2/

ccma.cat/projectes-recerca

 

Anar al contingut