Neus, la protagonista "millennial" de "Mai neva a Ciutat".
Neus, la protagonista "millennial" de "Mai neva a Ciutat".
Aquest diumenge, 5 d'agost, a les 23.40

TV3 emet "Mai neva a Ciutat", una sèrie sobre el món dels "millennials", a Palma

Aquest diumenge, 5 d'agost, a les 23.40, TV3 emetrà els primers dos capítols de "Mai neva a Ciutat", una sèrie original d'IB3, la televisió pública de les illes Balears, triada pel públic i dirigida per Joan Fullana, que parla de la crisi dels 30 i fa un retrat de la inestabilitat emocional dels joves que es troben perduts en les circumstàncies d'aquest estatus que acaben d'assolir.

"Mai neva a Ciutat" és una sèrie de sis episodis, que s'emmarca en la Palma menys coneguda fora de les Illes ("Ciutat" és com els mallorquins anomenen la seva capital, Palma). Aquesta ficció reflexiona sobre la necessitat d'acceptar la idiosincràsia mallorquina com a primer pas per ser, com a individu i com a comunitat, el que es vol ser.

"Mai neva a Ciutat" parla dels "millennials", una generació que ha crescut en paral·lel al desenvolupament tecnològic, que ja no recorda com era la vida sense mòbil ni internet, marcada per trets com l'idealisme, la impaciència, la immaduresa, l'individualisme i també una frustració permanent. És una generació acadèmicament molt ben preparada, que no ho té fàcil per accedir al món laboral i que, sovint, es veu mal pagada. És, en definitiva, la generació que s'ha vist forçada a emigrar. Evidentment tampoc no hi faltaran les relacions amoroses, tant d'amor als altres, com d'amor propi, ni la participació de personatges coneguts, com ara el cantant d'Antònia Font, Pau Debon, o el cantautor Tomeu Penya.

Sinopsi
La trama comença quan Neus Perelló ha perdut la feina de becària a Londres i s'ha vist obligada a tornar a Palma. Sense feina ni estalvis, i després de set anys a la capital britànica, el retorn a casa la mare no serà fàcil. A més, es retroba amb antics amics, ara acomodats en la vida adulta, la qual cosa no ajuda la Neus a sortir de la crisi existencial en què es veu immersa.

Fitxa tècnica i artística
Director                                  Joan Fullana
Guionista                                Joan Yago
Realitzador                             Lluís Prieto
Ajudant de direcció                Toti Garcia

Neus                                      Esther López
Carme                                    Maria Bauçà
Lluís                                       Josep Orfila
Isabel                                     Caterina Alorda
Joan Rius                               Albert Mèlich

Sinopsis dels primers dos capítols

Capítol 1: "Un hivern a Mallorca"
La tornada a Mallorca està resultant molt dura per a Neus Perelló. No s'acostuma a viure amb la seva mare, ni tampoc amb el seu germà, i els seus amics han canviat massa. Les seves expectatives es veuen completament frustrades i se sent sola i desorientada.

Per recuperar el seu entorn, queda per sopar amb la Carme, el Lluís i la parella d'aquest, el Fran. Però la distancia sembla insalvable i acaba barallant-se amb els seus amics d'infantesa. Se'n va del sopar; per accident fereix un desconegut.

Però, què passa quan un desconegut és en realitat algú conegut? Què passa quan el que sembla un desagradable accident acaba desencadenant l'inici d'un projecte personal?

Xoc cultural invers
El projecte de blog de la Neus comença a agafar força, i ella també. Es reconcilia amb els seus amics i retroba un antic company de classe, Joan Rius.

Molt motivada, demana al Lluís i la Carme que li recomanin personatges interessants de la cultura del panorama balear. Gràcies al Lluís, troba la segona protagonista del blog d'entrevistes, Bibian Caoba, amb qui viuran una nit molt especial al bar on ella treballa i actua, el Bar Lisboa.

El Lluís acabarà desfermat, recordant vells temps, cantant com feia, i deixant-se endur, com abans. El blog i les vivències fan que la Neus comenci a entendre què significa tornar a viure a Mallorca i redescobreixi tot el que ja coneix.

TV3 emetrà, cada diumenge, a les 23.40, dos episodis d'aquesta sèrie fresca, divertida, que reflecteix la inestabilitat emocional d'uns joves desconcertats pel contrast entre el món que volen i el que es troben. Perquè potser mai neva a Ciutat, però no és cap desgràcia.

tv3.cat

Anar al contingut