Dimarts, a les 15.40

TV3 emet la pel·lícula "Tauró" per primer cop en català

Aquest dimarts, a les 15.40, TV3 emetrà per primera vegada en català la pel·lícula de Steven Spielberg "Jaws", més coneguda per la versió en castellà "Tiburón", que es va estrenar al cinema l'any 1975 amb un gran èxit.
"Tauró" de Steven Spielberg
"Tauró" de Steven Spielberg

"Jaws" és un film de terror i suspens dirigit per Steven Spielberg basat en l'obra de Peter Benchley. Estrenat a la gran pantalla fa més de 40 anys, va ser un èxit absolut i amb els anys s'ha convertit en una pel·lícula icònica de la història del cinema per la manera en què va revolucionar el gènere del suspens.

Amb la intensitat de la música que va compondre John Williams va marcar una altra fita històrica i va guanyar l'Oscar a la millor banda sonora original. Nominada a la millor pel·lícula, no va aconseguir el premi, però sí que es va endur l'estatueta al millor muntatge i al millor so.

La pel·lícula té una duració de 118 minuts i per primera vegada la història serà emesa completament en català amb el títol de "Tauró". 

 

Sinopsi

A la costa d'un petit poble de l'est dels Estats Units un enorme tauró blanc ataca i mata una noia. Per por als efectes perjudicials que això podria tenir sobre el negoci turístic en plena temporada alta, l'alcalde es nega a tancar les platges i a difondre la notícia. Però un nou atac costa la vida d'un altre banyista. Quan el terror s'apodera de tothom, un veterà caçador de taurons, un oceanògraf i el cap de la policia local s'uneixen per capturar el tauró.

 

Direcció: Steven Spielberg

Intèrprets: Roy Scheider, Robert Shaw, Richard Dreyfuss, Lorraine Gary, Murray Hamilton, Carl Gottlieb, Jeffrey C. Kramer, Susan Backlinie, Jonathan Filley,  Chris Rebello, Jay Mello, Craig Kingsbury,  Jeffrey Voorhees, Lee Fierro, Ted Grossman, Robert Chambers, Peter Benchley

Guió: Peter Benchley i Carl Gottlieb, basat en la novel·la de Peter Bentchley

Música: John Williams

Fotografia: Bill Butler

Idioma versió original: anglès

Producció: Universal Pictures i Zanuck/Brown, 1975

 

tv3.cat

 

Anar al contingut