Sergi Mingote en una imatge d'arxiu a l'Himàlaia
Dimecres, a les 22.45

TV3 emet el documental "K2+Broad Peak+Manaslu, 72 dies al límit", com a homenatge a l'alpinista català Sergi Mingote

Dimecres, a les 22.45, TV3 emetrà el documental, "K2+Broad Peak+Manaslu, 72 dies al límit", un recull de les vivències de Sergi Mingote durant l'ascensió dels tres vuitmils dins el projecte solidari "3x2x8000". L'alpinista va perdre la vida al K2, el cap de setmana passat

El documental, que emetrà TV3 com a homenatge a l'alpinista que va morir el cap de setmana passat en la seva última aventura al K2, és un recull de les experiències viscudes durant l'ascensió dels tres vuitmils, K2, Broad Peak i Manaslu, que va coronar durant l'estiu del 2018 i sense oxigen artificial.

Al documental apareixen imatges espectaculars, gravades per ell mateix, en què es mostra el que significa el dia a dia d'una expedició de tantes setmanes i a tanta altura, amb condicions atmosfèriques adverses, moments en què els alpinistes es perden durant hores, parets que semblen impossibles d'escalar i congelacions als dits dels peus. Però, també, la inexplicable sensació de felicitat un cop fet el cim després de tant esforç i tantes hores al darrere.

El juliol del 2018, Mingote va pujar el Broad Peak i el K2, i, el 25 de setembre, el Manaslu, el seu setè cim de més de 8.000 metres. Aquestes tres ascensions es van incloure dins del projecte "3x2x8000 Solidary Project", que consistia a fer sis vuitmils en 365 dies sense l'ajuda d'oxigen artificial, el que va significar un nou rècord Guinness.

tv3.cat

Anar al contingut