TV3 i Catalunya Ràdio
TV3 i Catalunya Ràdio
ELECCIONS

TV3, el 3/24 i Catalunya Informació emetran demà un espai compensatori de 120 minuts per obligació de la Junta Electoral Central

L'espai, de dues hores de durada, transmetrà els actes de campanya dels partits polítics (PSC, PP i Cs) que no van donar suport a la manifestació a favor de l'autodeterminació del 16 de març a Madrid.

Demà, dissabte 13 d'abril, TV3, el canal 3/24 i Catalunya Informació transmetran els actes de campanya dels tres partits polítics que tenen representació al Congrés dels Diputats (PSC, PP i Cs) que no van donar suport a la manifestació amb els lemes "L'autodeterminació no és delicte" i "Democràcia és decidir" del 16 de març a Madrid, convocada per més de 60 entitats, col·lectius socials i diferents formacions polítiques d'arreu de l'estat espanyol.

En compliment de la resolució de la Junta Electoral Central (JEC) del 27 de març, els mitjans de la CCMA emetran demà un espai compensatori de les 17.00 a les 19.00 amb el contingut electoral que han escollit els tres partits. L'ordre i temps d'aparició, proporcional a la representació que tenen al Congrés dels Diputats les formacions polítiques que es presenten a les eleccions del 28A, serà el següent: Cs (34 minuts), PP (40 minuts) i PSC (47 minuts).

D'aquesta manera, TV3, el canal 3/24 i Catalunya Informació emetran l'acte que encapçalarà el líder de Ciutadans Albert Rivera demà al matí a Sevilla, l'acte del PP amb José María Aznar i Cayetana Álvarez de Toledo que es farà a Barcelona aquest vespre i l'obertura de la campanya electoral del PSC que va tenir lloc ahir a Santa Coloma de Gramenet, amb Meritxell Batet i Miquel Iceta.

La manifestació del 16 de març a Madrid va rebre tractament de prioritat informativa en nombrosos mitjans de comunicació públics i privats a Espanya, així com per part de la premsa internacional. D'aquesta manera, mitjans com The Guardian, Al-Jazeera, The Washington Post, Fox News, Euronews, i agències com Reuters o Associated Press se'n van fer ressò.

Això no obstant, Ciutadans va interposar el 18 de març un recurs davant la Junta Electoral Provincial de Barcelona contra la cobertura que se'n va fer per part dels mitjans de la CCMA, en considerar, entre altres motius, que no respectava el "pluralisme polític i social, així com la igualtat, proporcionalitat i neutralitat informativa". El 21 de març, la Junta Electoral Provincial de Barcelona va donar la raó a la CCMA i va considerar que la cobertura per part de TV3, Catalunya Ràdio i Catalunya Informació "no va ser excessiva", ni va incomplir la Llei electoral: "No podemos afirmar que la cobertura que TV3 y Canal 324 realizó a lo que era un acontecimiento singular y excepcional fuese excesiva. Por todas las razones antedichas consideramos que no se ha vulnerado el art. 66 de la LOREG por dichos medios de comunicación. [...] Declaramos que la cobertura informativa de la manifestación celebrada en Madrid el día 16 de marzo, por la programación de TV3 y Canal 3/24, no es contraria a lo establecidos en los apartados primero y segundo del art. 66 de la Ley Orgánica 6/1985, de 19 de Junio, del Régimen Electoral General".

Davant d'aquesta resolució, Ciutadans va recórrer a la Junta Electoral Central, de Madrid, que va revocar l'acord de la Junta Electoral Provincial de Barcelona en considerar que "va vulnerar els principis de pluralisme polític i neutralitat informativa" i va imposar a la CCMA l'obligació de compensar els partits que no van donar suport a la manifestació del 16 de març a Madrid, i, alhora, demanava incoar una sanció als responsables de la Corporació. Concretament, la JEC acordava: "Requerir a la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals para que adopte medidas compensatorias proporcionando respecto a aquellas formaciones políticas que obtuvieron representación en el Congreso de los Diputados en las últimas elecciones y que no apoyaron esta manifestación un tiempo de cobertura de un total de 2 horas de duración para todas ellas, en igual franja horaria de la retransmisión denunciada, que se distribuirán en proporción a la representación parlamentaria obtenida."

ccma.cat

Anar al contingut