Al càsting de la Kings League s'hi van presentar 12.000 jugadors
Diumenge, a partir de les 22.05

TV3 dedica una nit temàtica a la final de la Kings League

La primera edició de la Kings League s'ha convertit en tot un fenomen esportiu i comunicatiu i donada l'expectació despertada per la final al Camp Nou d'aquest diumenge 26 de març, TV3 ha arribat a un acord amb Kosmos pels drets de produir una nit temàtica que inclourà un reportatge del programa "30 minuts" sobre aquesta nova visió del futbol i tot seguit la transmissió de la final de la competició en català.

A les 22.05, "30 minuts" estrena la producció pròpia "Kings League, comença la partida". El reportatge, elaborat per un equip del Departament d¿Esports, recull els diversos punts de vista sobre aquest fenomen i la nova visió del futbol, amb la intervenció de Gerard Piqué, Javier Tebas, els presidents dels equips que participen en aquesta lliga i dels clubs afectats per la marxa de jugadors, entre altres. 

Després del "30 minuts", a les 23.00, TV3 retransmetrà la primera final d'aquesta competició al Camp Nou. El programa estarà conduït per Maria Fernández Vidal i Jordi Grau, amb Laia Ferrer fent entrevistes als principals protagonistes i la transmissió serà de Víctor Patsi i Oscar Pérez-Dolz. 

"Kings League, comença la partida", a "30 minuts" 

L'1 de gener del 2023 va començar a rodar la pilota de la Kings League. No va ser una data casual, volien omplir el buit que deixava la jornada de descans de la Lliga. Gerard Piqué feia realitat la idea d'una competició que fusionés l'essència competitiva del futbol amb el ritme dels videojocs.  

"Els joves no veuen un partit de futbol de 90 minuts on n'hi ha 40 en què la pilota està aturada", assegura l'exjugador del Futbol Club Barcelona. Davant de l'immobilisme de federacions i organismes futbolístics, la Kings League té la flexibilitat de provar normes noves constantment.  

Javier Tebas ho matisa 

"Pregunteu-me per la Kings League d'aquí a sis mesos", deia Javier Tebas, el màxim dirigent de la Lliga de futbol espanyola quan va començar la competició. Al "30 minuts" l'hem tornat a interpel·lar després que la Kings League hagi penjat pancarta al centre de Barcelona amb el lema "Els fa por que omplim el Camp Nou". "Por no ens en fa, la nostra competència és la Premier League anglesa", ha respost Tebas, que ha completat el missatge dient que "s'ha de felicitar Gerard Piqué per la iniciativa, ens interessa tothom com ell que fa coses noves".  

Oportunitat per als jugadors, conflicte amb els clubs 

12.000 jugadors es van presentar a un càsting d'on van sortir els 120 futbolistes que juguen la primera temporada de la Kings League. Són més de 50 els clubs esportius catalans que s'han vist afectats per l'èxode de jugadors. Poder compartir gespa amb exestrelles mundials com Ronaldinho o que et vegin dos milions de persones per les diferents plataformes digitals on emeten ha guanyat la partida al futbol territorial català, d'on és nodreix la gran majoria d'equips. 

Miquel López, director esportiu del FC Santboià, explica que en el primer partit en què no es van presentar dos jugadors perquè els coincidia amb la Kings League, els va dir que no calia que tornessin més. 

Directes de set hores 

El programa segueix tot el que passa a dins i a fora del pavelló del port de Barcelona on es juguen sis partits cada diumenge, acompanya un aficionat de Rayo de Barcelona i un de Jijantes a casa seva per veure com segueixen la jornada. Les jornades d'emissió són de més de set hores, fet que la sociòloga Alba Castellví considera "perillós i nociu per a la salut física i psíquica dels seus consumidors, especialment dels més joves". 

Streamers més exfutbolistes de renom, la tempesta perfecta 

Gerard Piqué va tenir la idea d'unir el seu món, el futbolístic, amb el de dotze streamers, youtubers, tiktokers, creadors de contingut a diferents plataformes. Cada un d'ells hi aporta la seva audiència i el seu coneixement. Un dels dotze és Martí Miràs, conegut a Twitch com a Spursito pels seus sis milions de seguidors. "Vaig començar penjant vídeos de partides de videjocs de futbol i ara estic centrat en els directes de Twitch", explica l'streamer nascut a Andorra. 

Èxit mundial o passatger? 

Com serà la Kings League d'aquí a cinc anys? Gerard Piqué s'imagina competicions "germanes" a diferents països, i fins i tot un "mundial". Dirigents de clubs històrics opinen que, quan els jugadors vegin que no en treuen cap profit, perdrà interès. Jacobo Fernández, que defensa els colors del Valldoreix de 1a catalana i el Sayans de la Kings League, creu que podrà monetitzar l'augment d'usuaris a les seves xarxes socials personals i professionals. Ho sabrem d'aquí a cinc anys.  

Un reportatge de Jordi Bentanachs, Lluís Cervelló, Àlex Gonzalo i Miquel Àngel Navajas 
Producció: Pietat Gallardo 
Imatge: Ferran Figuerola, Lluís Riola i Txus Villanova 
Muntatge: Pere Salvadó  

La final de la Kings League 

La Kings League, la competició ideada i presidida per Gerard Piqué, ha revolucionat la manera de viure i veure el futbol, sobretot entre la gent jove. Dotze equips presidits per dotze reconeguts streamers, amb noves normes de competició; molt dinamisme i caràcter desenfadat, però igualment competitiu. Amb l'afegit de la complicitat i participació de grans estrelles, ja retirades, del futbol professional i tot plegat sota la direcció d'una empresa catalana com és Kosmos.   

Després del reportatge del "30 minuts", TV3 emetrà en diferit la final de la competició, des de l'Spotify Camp Nou. El programa estarà conduït per Maria Fernández Vidal i Jordi Grau, amb Laia Ferrer fent entrevistes als principals protagonistes i la transmissió serà de Víctor Patsi i Oscar Pérez-Dolz

Al llarg de la tarda, Esport3 farà un seguiment especial, amb diverses connexions des del mateix Camp Nou, per descobrir algunes de les sorpreses que han preparat al voltant d'aquest esdeveniment. 

#KingsLeagueTV3 

Anar al contingut