Benet Rossell
Benet Rossell
DISSABTE, A LES 22.15

Triple sessió d'"El documental" al 33

Dissabte, 8 de desembre, a les 22.15, al 33, "El documental" emet una sessió triple de documentals: "Benet Rossell en el record", "Primer estat" i "Tancament per jubilació"

"Benet Rossell en el record" (dissabte, a les 22.15)

El cineasta Antoni Verdaguer va rodar, l'any 2010, i sota el títol genèric de "Memòria de l'audiovisual català", una sèrie de documentals destinats a preservar la història del cinema català. Malauradament, les penúries econòmiques que van sacsejar el món de la cultura els anys següents van aturar aquest projecte. No obstant això, aquesta iniciativa va donar documents insubstituïbles, com "Jordi Dauder, la revolució pendent", Premi Gaudí 2013 al millor documental, o com "Benet Rossell en el record", del 2010, un documental on l'artista ens dona totes les claus per comprendre quina ha estat la seva relació amb el cinema i quina la seva aportació al panorama de l'audiovisual català al tombant de mil·lenni.

"Primer estat" (dissabte, a les 23.15)

En Milos està a punt d'entrar a l'escola bressol, on passarà els dos propers anys. El seu pare, el director Ventura Durall, es pregunta com s'anirà expressant la seva personalitat, fins a quin punt el que visqui en aquesta escola la determinarà.  Per mirar de trobar respostes, decideix gravar els dos darrers dies a l'escola bressol de la classe de la seva filla gran.

"Primer estat" és una producció de Nanouk Films dirigida per Ventura Durall.

"Tancament per jubilació" (dissabte, a les 23.50)

En ple centre de Barcelona hi havia "El Ingenio", una botiga on podíem trobar articles per fer broma i màgia, capgrossos i fins i tot el taller on els fabriquen. Aquest establiment portava des del 1838 amb les portes obertes al públic, amb clients tan coneguts com Salvador Dalí, i l'any 2016 va tancar les portes definitivament. "Tancament per jubilació", de Rodrigo Herrera, documenta els últims moments de l'establiment.

 

tv3.cat/eldocumental

Sant Joan Despí, 29 de novembre del 2018

Anar al contingut