Tresserras diu que el govern vol revisar la gestió de Millet al capdavant del Palau des de 1989

El conseller diu que a les auditories del Consorci del 2002 al 2007 "no hi havia cap indici" que permetés deduir el que el cas Millet ha destapat

El conseller de Cultura i Mitjans de Comunicació, Joan Manuel Tresserras, diu que la Generalitat revisarà exhaustivament els últims vint anys de gestió de Fèlix Millet al capdavant del Palau de la Música per buscar l'origen i les raons dels desviaments de diners que el cas Millet ha destapat. En declaracions al programa El matí de Catalunya Ràdio, Tresserras ha explicat que el govern inspeccionarà més enrere del que està investigant ara la justícia: "La voluntat és arribar, si cal, fins al 1989 que és a partir del moment en què el senyor Millet té un paper diguem-ne important en aquesta història. Independentment que, fins i tot, en el cas que hi haguessin delictes, haguéssin prescrit, per una qüestió gairebé de transparència interna i de restabliment de la confiança, cal arribar fins a l'origen de tot".
Joan Manuel Tresserras, que ha explicat que la Generalitat està "revisant" les auditories que el govern català va fer del 2002 al 2007 al Consorci del Palau, ha admès que aquestes apuntaven algunes irregularitats que no es corregien i que s'arrossegaven al llarg dels anys. "Les auditories me les he mirat i no hi havia cap indici que pogués permetre a algú arribar a deduir el que després s'ha manifestat". A la pregunta concreta de Manel Fuentes sobre si hi havia coses que estaven bé i que no es van corregir, Tresserras ha declarat: "Algunes es van corregir, d'altres no es van corregir".
D'altra banda, i en relació a les emissions de l'antena pirata de l'estació de Federico Jiménez Losantos, que dificulta la recepció de Catalunya Ràdio en alguns punts de Barcelona, el conseller de Cultura ha explicat que és molt difícil tancar-la de la nit al dia perquè la llei és molt garantista amb aquesta mena d'infraccions. Tresserras ha admès que el tancament de l'antena pirata per on emet Jiménez Losantos "no té dia perquè necessitem les autoritzacions judicials per entrar a precintar aquests equips. El que estem intentant de tota manera, com li dic, és cambiar la normativa estatal per tal que el govern de l'estat s'adoni que el sistema tan garantista el que fa finalment és protegir aquells que delinqueixen en aquest àmbit".

ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut