Tres propostes seleccionades a la convocatòria de projectes de programes culturals oberta per la CCMA i l'ICEC

Amb l'objectiu de cercar nous talents i formats originals i innovadors de continguts audiovisuals per a Televisió de Catalunya, la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals (CCMA) i l'Institut Català de les Empreses Culturals (ICEC) van obrir al juliol una convocatòria de projectes de programes culturals adreçada a professionals del sector de l'audiovisual. En aquesta convocatòria s'han seleccionat tres propostes, titulades "Celebrem", "A2veus" i "CTRL", que començaran la producció aquest mateix any. Aquests nous programes culturals s'afegiran al nou programa de prescripció cultural que està preparant TV3.

El juliol, la CCMA i l'ICEC van publicar una crida adreçada a les empreses audiovisuals per a la recepció de continguts audiovisuals culturals de diferents temàtiques: arts escèniques, arts visuals, música, literatura, cinema i audiovisual i cultura digital. La convocatòria -la primera de les tres que es faran entre enguany i el 2022- instava les productores audiovisuals a presentar projectes concebuts per ser emesos per televisió i difosos a través de les xarxes.

A aquesta convocatòria es van presentar una cinquantena de projectes audiovisuals i, finalment, se n'han seleccionat tres: "Celebrem", un programa d'entreteniment de temàtica cultural, amb la col·laboració de Can Calma; "A2Veus", un "talent show" musical, amb la col·laboració d'Incís Films, i "CTRL", un documagazín sobre cultura digital, amb la col·laboració d'E25 Contents.

La selecció final dels projectes ha anat a càrrec d'una comissió paritària formada per representants de la CCMA i de l'ICEC, que han tingut en compte els objectius de la crida per fomentar els hàbits de consum cultural i, alhora, que els projectes arribin a un públic ampli, que les productores que els presentaven no fossin gaire grans, però sí que tinguessin la capacitat de produir un programa destinat a un canal generalista com TV3 o d'ajustar-se al pressupost indicat a la convocatòria.

Un cop seleccionats els tres projectes, es preveu que comencin la producció aquest mateix any 2020 i que es puguin estrenar l'any vinent. Aquests nous programes de contingut cultural s'afegiran al nou espai de prescripció cultural que actualment està preparant TV3.

A banda d'aquesta convocatòria, d'aquí uns pocs dies es llançarà la tercera crida de presentació de projectes per al 33.

ccma.cat
icec.gencat.cat

Anar al contingut