Una imatge del film "Las niñas"

Tres produccions participades per TV3, guardonades als Premis Forqué

Tres pel·lícules amb participació de TV3 han estat premiades a la 26a edició dels Premis Cinematogràfics José María Forqué en diverses categories. La pel·lícula "Las niñas", ha estat el millor llargmetratge de ficció; Javier Cámara ha estat reconegut com a millor intèrpret masculí per "Sentimental" i "Uno para todos" s'ha emportat el guardó Cinema i educació en valors

S'han donat a conèixer els guanyadors de la 26a edició dels Premis Cinematogràfics José María Forqué. El film "Las niñas", amb participació de TV3 i dirigit per Pilar Palomero, s'ha emportat el premi a millor llargmetratge.

A la secció  Premi al cine amb educació i valors, la guanyadora ha estat "Uno para todos", amb participació de TV3, dirigida per David Ilundain, i protagonitzada per David Verdaguer, entre d'altres.

I el premi a la millor interpretació masculina ha estat per a Javier Cámara per "Sentimental".

Després de 25 edicions, els Forqué s'han consolidat com uns dels premis cinematogràfics més prestigiosos de la indústria del cinema espanyol i són actualment cita obligada de tots els professionals del sector.

EGEDA és l'entitat sense ànim de lucre per a la gestió de drets dels productors audiovisuals. Va crear aquests guardons el 1996 amb l'objectiu de difondre la importància de la indústria cinematogràfica, impulsar la figura del productor i premiar cada any les millors produccions de cinema espanyoles pels seus valors tècnics i artístics.

"Las niñas"

"Las niñas", dirigida i escrita per Pilar Palomero i protagonitzada per Andrea Fandos i Natalia de Molina, es va estrenar mundialment al Festival Internacional de Cinema de Berlín, la Berlinale 2020, el febrer passat. I aquest agost, després de competir a la secció oficial del Festival de Màlaga, ha obtingut el màxim guardó d'aquest certamen: la Bisnaga d'Or a la millor pel·lícula espanyola, a més de rebre la Bisnaga de Plata a la millor fotografia i el Premi Feroz Puerta Oscura 2020 al millor llargmetratge en competició a la secció oficial.

"Las niñas" és una producció d'Inicia Films i BTeam Prods, que compta amb la participació de Ràdio Televisió Espanyola, Televisió de Catalunya, Televisió d'Aragó i Movistar Plus, i amb el suport de l'ICAA i de l'ICEC. També té la participació del Programa Media i d'Ibermedia, el govern d'Aragó i l'Ajuntament de Saragossa. 

Sinopsi

La Celia (Andrea Fandos) és una nena d'11 anys que estudia en un col·legi de monges a Saragossa i viu amb la seva mare (Natalia de Molina). La Brisa, una nova companya acabada d'arribar de Barcelona, l'empeny cap a una nova etapa en la seva vida: l'adolescència. En aquest viatge, a l'Espanya de l'Expo i dels Jocs Olímpics de l'any 92, la Celia descobreix que la vida està feta de moltes veritats i algunes mentides.

"Uno para todos"

"Uno para todos", protagonitzat per David Verdaguer ("Estiu 1993", "Els dies que vindran"), és un drama sobre un professor interí que ha de reintegrar a l'aula un alumne malalt i que cap dels seus companys no vol que torni a classe. El repartiment el completen Clara Segura ("Una pistola en cada mano"), Patricia López Arnaiz ("La peste"), Ana Labordeta ("Planes para mañana") i Betsy Túrnez ("El rey tuerto"), a més dels actors infantils no professionals. El guió el firmen Coral Cruz ("Incerta glòria") i Valentina Viso ("María y los demás").

"Uno para todos" esta produïda per Inicia Films, Fasten Films, A Contracorriente Films, Bolo Audiovisual, Uno para todos AIE i Amalur AIE, amb la participació de TV3, TVE, Movistar+, Aragón TV i el suport d'ICAA, ICEC, Gobierno de Navarra i MEDIA Europa Creativa. La pel·lícula s'estrenarà el 2020.

Sinopsi

La pel·lícula gira al voltant d'un professor interí que assumeix la tasca de ser tutor de sisè de primària en un poble completament desconegut per a ell. Quan descobreix que ha d'integrar un alumne malalt a l'aula, es troba amb un problema encara més gran: cap dels seus companys no vol que torni a classe amb ells.

"Sentimental"

"Sentimental", és la nova comèdia de Cesc Gay, protagonitzada per Javier Cámara, Griselda Siciliani, Belén Cuesta i Alberto San Juan, i amb la participació de TV3.

La pel·lícula és una coproducció d'Imposible Films amb Sentimentalfilm AIE, i amb la participació de TV3, TVE i Movistar+.

Sinopsi

El Julio i l'Anna fa més de quinze anys que són parella. Una parella que ja no es mira ni es toca i que ha fet del combat diari el llenguatge i l'essència de la seva relació.

Aquesta nit, l'Anna ha convidat els seus veïns Salva i Laura. Una parella més jove que ells i que, des del primer dia, els va acollir amb molta amabilitat i simpatia. Tot i que els seus "sorolls" s'han convertit en un malestar per al Julio i l'Anna... o potser en un estímul.

Aquesta nit els veïns seran causants i víctimes d'un tsunami amb una proposta inusual i sorprenent. Tots quatre no podran evitar una vetllada excessiva i catàrtica.

tv3.cat/ficcioicinema

Anar al contingut