Si en aquests Gaudí tots han guanyat, tots hi guanyem
"Las niñas", protagonitzada per Andrea Fondos

Tres pel·lícules amb participació de TV3 premiades al Festival de Cinema Espanyol de Nantes

"Las niñas", "Uno para todos" i "Armugán" han estat premiades al Festival de Cinema Espanyol de Nantes, que s'ha celebrat del 25 de març al 4 d'abril a la ciutat francesa

La pel·lícula "Las niñas", una aposta pel cinema d'autor, dirigida i escrita per Pilar Palomero i protagonitzada per Andrea Fandos i Natalia de Molina va ser premiada com a millor pel·lícula.

El premi del públic a millor pel·lícula va ser per a "Uno para todos", el film dirigit per David Ilundain i protagonitzat per David Verdaguer, entre altres.

I "Armugán", la pel·lícula del director i guionista Jo Sol, ha rebut el Premi Jules Verne, a millor film.

"Las niñas"

"Las niñas", dirigida i escrita per Pilar Palomero i protagonitzada per Andrea Fandos i Natalia de Molina, es va estrenar mundialment al Festival Internacional de Cinema de Berlín, la Berlinale 2020.

"Las niñas" és una producció d'Inicia Films i BTeam Prods, que compta amb la participació de Ràdio Televisió Espanyola, Televisió de Catalunya, Televisió d'Aragó i Movistar Plus, i amb el suport de l'ICAA i de l'ICEC. També té la participació del Programa Media i d'Ibermedia, del govern d'Aragó i l'Ajuntament de Saragossa. 

Sinopsi

La Celia (Andrea Fandos) és una nena d'11 anys que estudia en un col·legi de monges a Saragossa i que viu amb la seva mare (Natalia de Molina). La Brisa, una nova companya acabada d'arribar de Barcelona, l'empeny cap a una nova etapa en la seva vida: l'adolescència. En aquest viatge, a l'Espanya de l'Expo i dels Jocs Olímpics del 92, la Celia descobreix que la vida està feta de moltes veritats i algunes mentides.

"Uno para todos"

"Uno para todos", protagonitzada per David Verdaguer, és un drama sobre un professor interí que ha de reintegrar a l'aula un alumne malalt a qui cap dels seus companys no vol que torni a classe. El repartiment el completen Clara Segura, Patricia López Arnaiz, Ana Labordeta i Betsy Túrnez, a més dels actors infantils no professionals. El guió el firmen Coral Cruz i Valentina Viso.

"Uno para todos" esta produïda per Inicia Films, Fasten Films, A Contracorriente Films, Bolo Audiovisual, Uno para todos AIE i Amalur AIE, amb la participació de TV3, TVE, Movistar+, Aragón TV i el suport d'ICAA, ICEC, Gobierno de Navarra i MEDIA Europa Creativa.

Sinopsi

La pel·lícula gira al voltant d'un professor interí que assumeix la tasca de ser tutor de sisè de primària en un poble completament desconegut per a ell. Quan descobreix que ha d'integrar un alumne malalt a l'aula, es troba amb un problema encara més gran: cap dels seus companys no vol que torni a classe amb ells.

"Armugán"

La pel·lícula, rodada en blanc i negre i amb diàlegs en llengua aragonesa, busca recuperar la saviesa comunitària que va mantenir viva l'activitat dels "acabadors", persones que acompanyaven en el trànsit entre la vida i la mort i que formaven part de moltes cultures i pobles mediterranis.

Armugán està interpretat per l'actor i ballarí de dansa inclusiva Íñigo Martínez Sagastizabal, i Gonzalo Cunill interpreta el seu company Anchel.

"Armugán" és una coproducció de la Bendita Produce, productora audiovisual de Daniel Vergara, d'Osca, i Leo Dolgan, de Saragossa i de Shaktimetta Produccions. Té el suport del govern d'Aragó i la Diputació Provincial de Saragossa; la participació d'Aragón Televisión i TV3; la col·laboració de la Mostra de Cinema d'Ascaso, TuHuesca, Huesca la Magia del Cine, l'Associación Oscense de Realizadores i l'Ajuntament de Boltaña i el patrocini de l'Ajuntament d'Osca.

tv3.cat/ficcioicinema

 

Anar al contingut