Tres pel·lícules amb participació de TV3 al Festival de Sevilla

"Liberté", d'Albert Serra; "La innocència", de Lucía Alemany, i "El silenci del pantà", de Marc Vigil, són les tres pel·lícules, amb participació de TV3 que es podran veure en la 16a edició del Festival de Sevilla, que se celebrarà del 8 al 16 de novembre a la capital andalusa. "Liberté" competeix a la secció oficial, "El silenci del pantà" forma part de la secció oficial fora de concurs i "La innocència", a l'Special Screening.

El Festival de Sevilla té com a objectiu promoure i difondre la cinematografia europea, i s'ha convertit en un lloc de trobada anual per als talents europeus de cinema, periodistes especialitzats i professionals del sector. Nou dies on indústria, públic i crítica conviuen al voltant d'una selecció del millor cinema europeu. Estrenes a Espanya de les grans pel·lícules del cinema d'autor contemporani, la presència de bon nombre de talents emergents, una defensa decidida del cinema espanyol més jove, el suport al cinema andalús i sobretot la plena seguretat que avui, més que mai, un festival de cinema pot ser útil al públic, a les pel·lícules i als cineastes.

L'eix principal del festival es compon de diverses seccions competitives de llargmetratges, documentals, curtmetratges i cinema de no-ficció. L'altre eix principal es compon de projeccions especials, homenatges i retrospectives, amb l'objectiu de proporcionar una visió completa de la cinematografia europea contemporània. Així mateix, el Festival acull cada any les nominacions dels Premis de l'European Film Academy.

"Liberté", d'Albert Serra, competirà en la secció oficial del Festival de Sevilla

1774, uns anys abans de la Revolució Francesa, entre Potsdam i Berlín. Madame de Dumeval, el duc de Tesi i el duc de Wand, llibertins expulsats de la cort puritana de Lluís XVI, van a la recerca del llegendari duc de Walchen, un seductor i lliurepensador alemany, sols en un país on regna la hipocresia i les falses virtuts. La seva missió: exportar el llibertinatge, una filosofia de la il·luminació basada en el rebuig de la moral i l'autoritat, però també, i sobretot, trobar un lloc segur per continuar els seus jocs maliciosos. ¿Les novícies d'un convent proper, es deixaran també arrossegar per aquesta nit fosca on només regna la llei del desig insaciable?

"El film actua d'una manera física sobre l'espectador, produeix aquest efecte d'estupefacció que podem sentir en sortir d'una discoteca de matinada. Una pel·lícula mental en què no pots distingir el que has vist del que has sentit o del que has imaginat. De vegades, som els voyeurs; d'altres, són ells els que ens miren i ens diuen. Pot ser que ens estiguin vigilant, que estiguin escrutant les nostres reaccions", comenta Albert Serra sobre la seva última proposta.

"Liberté", que ha rebut el Premi Especial del Jurat al Festival de Canes d'enguany i que s'estrenarà als cinemes el 15 de novembre,  és una producció d'Idéale Audience (FR), Rosa Filmes (PT), Andergraun Films (SP) en producció associada amb Lupa Film (DE) i amb la participació de TV3.

"La innocència", de Lucía Alemany, estrenada en la secció de nous directors del Festival de Donostia, es podrà veure en la secció Special Screening.

La Lis és una adolescent que somia ser artista de circ i sortir del poble on va néixer, tot i les traves que, de ben segur, li posarien els seus pares. És estiu i, a la Lis, li agrada jugar pels carrers del poble amb les seves amigues i flirtejar amb un noi que té uns quants anys més que ella, cosa que provoca comentaris de la gent del poble. La falta d'intimitat i la tafaneria constant dels veïns obliguen la Lis a portar aquesta relació en secret, perquè no vol que se sàpiga. Aquest estiu idíl·lic s'acaba i, amb l'inici de la tardor, la Lis descobreix que està embarassada.

La pel·lícula, amb participació de TV3, està protagonitzada per Laia Marull, Sergi López, Carmen Arrufat i Joel Bosqued. És una producció de Turanga Films, Un Capricho de Producciones i Lagarto Films. Aquest treball explica la història personal de la directora, Lucía Alemany, que torna al poble on va néixer per explicar les vivències d'adolescent.

"El silenci del pantà", de Marc Vigil, es presentarà dins de la secció oficial fora de concurs.

"Q" és un periodista reconvertit en escriptor de novel·la negra. En dos dels seus llibres publicats, ambientats sempre en la seva València natal, "Q" explica assassinats sagnants utilitzant com a teló de fons la corrupció política i les misèries de l'ànima humana. L'únic problema és que els crims que tenen lloc en les seves novel·les no són tan ficticis com semblen.

"El silenci del pantà", que compta amb la participació de TV3, és l'adaptació cinematogràfica del llibre que porta el mateix nom, feta per Carlos de Pando i Sara Antuña. Aquest thriller comença amb l'aparició d'un cadàver en un racó del riu Túria en estranyes circumstàncies i, a partir d'aquí, l'espectador s'endinsarà en una història en la qual serà testimoni d'un crim que esquitxa personatges poderosos de la societat valenciana. Les seves revelacions aviat deixaran al descobert el pantà silenciós, símbol de la decadència i la corrupció, sobre el qual s'alça la ciutat.

El director Marc Vigil, amb una llarga trajectòria en televisió com a realitzador de conegudes sèries com "El Ministerio del Tiempo", "Vivir sin permiso" o "Diablo guardián", fa el salt a la gran pantalla amb la direcció d'"El silenci del pantà", la seva primera pel·lícula.

Els actors Pedro Alonso ("La casa de papel") i Nacho Fresneda ("El Ministerio del Tiempo") donen vida als dos protagonistes del film, ambientat en l'atmosfera valenciana i les seves relacions amb la corrupció política. Per altra banda, l'actriu Carmina Barrios, en el personatge de la Puri, tractarà amb tots els secrets de la trama gitana.

Aquest mateix mes d'octubre "El silenci del pantà" s'ha presentat al Festival Internacional de Cinema de Busan, un dels més importants certàmens cinematogràfics d'Àsia.

Una pel·lícula produïda per Zeta Cinema i El Silencio Producciones Cinematograficas amb la participació de RTVE, TV3, Netflix i CreaSGR.

tv3.cat/ficcioicinema