Tres nominacions i un premi especial per a TV3 en la 28a edició dels Premis Zapping

L'Associació de Consumidors de Mitjans Audiovisuals de Catalunya ha fet públics els finalistes de la 28a edició dels Premis Zapping. TV3 ha rebut tres nominacions: "Crims" en la categoria Programa d'entreteniment/concurs; Carles Porta, el seu presentador i director, en la categoria de presentador, i el programa "Cuines" en la categoria de programa cultural/divulgatiu/documental. A més, se li suma un premi especial per a un programa de TV3 que, per primera vegada, serà elegit pel públic gràcies a una votació.

L'acte de lliurament dels XXVIII Premis Zapping serà el divendres 17 de març, a l'auditori de CaixaForum Barcelona.

"Crims", la sèrie de true crime que tracta casos reals que han passat a Catalunya, produïda per TV3, en col·laboració amb Goroka i True Crime Factory, i dirigida i presentada Carles Porta, és finalista en la categoria Programa d'entreteniment/concurs. A més Carles Porta està nominat en la categoria de presentador 

"Cuines" opta a la categoria de millor programa cultural/divulgatiu/documental. El "Cuines" s'apropa a l'audiència de dilluns a divendres amb el rock'n'roll de Marc Ribas, la cuina dolça de Gessamí Caramés i la cuina pim-pam d'Arnau París.  

Per últim, dins dels Premis Nominals que atorga l'Associació, hi ha un premi especial a Televisió de Catalunya. Per primera vegada a la història dels Zapping, el públic podrà participar en l'elecció del programa pel qual mereix ser premiada la cadena mitjançant una votació. 

El Premi Especial s'atorga a aquells programes que tenen qualitat tècnica, compromís amb la cultura, respecte per l'audiència, originalitat i pluralitat en els seus continguts o difonen valors sobre maneres de convivència solidària, ecològica i tolerants amb la diversitat. 

Els Premis Zapping d'enguany són un reconeixement al millor oci audiovisual de qualitat de 2022. A diferència d'altres guardons, els Zapping premien la qualitat, i no l'audiència, i són les persones consumidores i usuàries les qui escullen els finalistes de cada categoria. Així mateix, un jurat especialitzat, regit per la presidenta de l'Associació, Anna Plans, decideix amb el seu vot els guanyadors i guanyadores. 

L'Associació de Consumidors de Mitjans Audiovisuals de Catalunya és una entitat sense ànim de lucre, integrada per més de 17.000 persones. El seu objectiu, obert a tots els ciutadans, és col·laborar en la millora de l'oci audiovisual, fent-se ressò de la veu dels seus consumidors i defensant els seus drets, especialment dels menors, els més vulnerables davant les pantalles. 

Anar al contingut