Cartell de Sitges 2021
Cartell de Sitges 2021

"Tres" i "Visitante", amb la participació de TV3, a Sitges 2021

"Tres", dirigida per Juanjo Giménez, i "Visitante", debut d'Alberto Evangelio, amb la participació de TV3 les dues, són dos dels títols que han estat seleccionats per a la 54a edició del SITGES - Festival Internacional de Cinema Fantàstic de Catalunya, que se celebrarà del 7 al 17 d'octubre del 2021.

Les portes de Sitges 2021 s'obriran el 7 d'octubre i, per primera vegada a la seva història, serà un film dirigit per una dona el que donarà el tret de sortida, "Mona Lisa and the Blood Moon", d'Ana Lily Amirpour. El leitmotiv del certamen serà la figura llegendària de l'home llop com a principal representant iconogràfic del tema clàssic de la bèstia interior o la dualitat interna de l'ésser humà.

"Tres"

L'esperada "Tres", dirigida per Juanjo Giménez (Palma d'Or a Canes i nominat a l'Oscar pel curtmetratge "Timecode") i amb la participació de TV3, tindrà l'estrena mundial al Festival de Venècia (Giornate degli Autori), de l'1 a l'11 de setembre, i tot seguit formarà part del Festival de Toronto (Contemporary World Cinema), del 9 al 18 de setembre. Sitges se suma ara als Festivals per on passarà el film.

Produïda per Frida Films i interpretada per Marta Nieto i Miki Esparbé, narra la inquietant odissea d'una dissenyadora de so el cervell de la qual processa el so més tard que les imatges.

Juanjo Giménez va néixer a Barcelona. El seu curtmetratge "Timecode" (2016) va guanyar la Palma d'Or a Canes i el Premi del Cinema Europeu 2017 al millor curtmetratge, i va ser nominat als Oscars. Giménez també va dirigir el llargmetratge "Nos hacemos falta" (TILT 2003′), que es va estrenar al Festival de Cinema de Rotterdam, i els documentals "Contact proof" (2014) i "Esquivar y pegar"(2010), així com altres curtmetratges premiats.

Sinopsi

Marta Nieto és C., de 39 anys, una dissenyadora de so que gaudeix de la seva feina i que passa moltes hores sola, gravant efectes de sala i wild-tracks, editant i mesclant. L'estudi és el seu últim refugi: un lloc on postergar les malmeses relacions que manté amb la seva exparella, la seva mare i els seus companys de feina.

Tot i que ella encara no ho sap, C. està començant a dessincronitzar-se. Com si fos una pel·lícula mal sonoritzada, el seu cervell ha començat a processar el so més tard que les imatges.

La pel·lícula és una producció de Frida Films, coproduïda per Manny Films (França) i M-Films (Lituània), i compta amb la participació de TV3, TVG i Canal Plus França, i l'ajuda de l'ICAA, l'ICEC i AGADIC.

"Visitante"

L'òpera prima d'Alberto Evangelio, "Visitante", s'estrenarà a l'octubre del 2021 dins de la Secció Oficial de Festival Internacional de Cinema Fantàstic de Sitges. El llargmetratge que conjuga el thriller i la ciència-ficció està protagonitzat per Iria del Río ("Les de l'hoquei"), Miquel Fernández ("Nit i dia"), Jan Cornet ("La Piel que habito") i Sandra Cervera ("Paquita Salas"). Completen el repartiment Carles San Jaime, Imma Sancho i Pep Ricart.

El projecte ha participat en passades edicions del festival al programa de mentoring "Producers meet producers", organitzat per PAC (Productors Audiovisuals de Catalunya) i l'Ajuntament de Sitges. Així mateix, el llargmetratge també va participar en la secció "Coming Soon" del propi Festival de Sitges.

Sinopsi

La Marga, enmig d'una crisi amb el seu marit, decideix passar uns dies en una antiga casa del seu poble. Allà, comença a percebre fenòmens estranys que l'aterreixen: un ens invisible sembla saber moltes coses d'ella, com per exemple que ha començat una relació amb un antic company de la universitat. La Marga es queda embarassada del seu amant i el dia que vol avortar en secret l'ens no la deixa sortir de la casa. A la vora de la bogeria, descobreix un portal que la porta a una altra realitat, on el seu altre jo tracta d'avisar-la que alguna cosa terrible està a punt d'esdevenir-se en la seva vida si no pren una decisió...

"Visitante" explica la història d'una noia normal en una situació extraordinària, en l'interessant univers de les realitats alternatives. Aborda temes com la maternitat o la culpa, i qüestiona les decisions que prenem en la vida.

En paraules del director, Alberto Evangelio: "el que comença com una història intimista, aviat es converteix en un thriller fantàstic. La por pren diverses cares al llarg de la història, i la tensió i el ritme creixen fins al clímax final, on la pel·lícula fa un gir definitiu."

A nivell de producció, "Visitante" és un film amb un univers únic aconseguit, en gran part, gràcies a l'ús de FX analògics i recursos visuals i sonors propis dels clàssics del cinema fantàstic.

Es tracta d'una coproducció rodada en temps de pandèmia entre Beniwood Produccions, Chester Media Produccions, Life & Pictures, i The Other Side Films. La distribució en sales nacionals i vendes internacionals va a càrrec de Filmax. El film compta amb la participació d'IVC (Institut Valencià de Cultura), MCU (Ministeri de Cultura), Crea SGR i les televisions À Punt Mèdia i TV3.

tv3.cat/ficcioicinema

Anar al contingut