Marta Nieto, protagonista de "Tres"
Marta Nieto, protagonista de "Tres"

"Tres" de Juanjo Giménez i amb la participació de TV3, a les Jornades dels Autors del Festival de Venècia i Toronto

"Tres", dirigida per Juanjo Giménez i amb la participació de TV3, tindrà l'estrena mundial al Festival de Venècia (Giornate degli Autori), de l'1 a l'11 de setembre, i tot seguit formarà part del Festival de Toronto (Contemporary World Cinema), del 9 al 18 de setembre.

 

Juanjo Giménez (Palma d'Or a Canes i nominat a l'Oscar pel curtmetratge "Timecode") dirigeix "Tres", amb Marta Nieto interpretant C, una dissenyadora de so que gaudeix de la seva feina i passa moltes hores sola gravant efectes sala i wild-tracks, editant, barrejant... L'estudi és el seu últim refugi: un lloc on postergar les avariades relacions que té amb l'exparella, amb la mare ja gran i amb els companys de feina.

Encara que ella encara no ho sap, C està començant a dessincronizar-se. Com si fos una pel·lícula mal sonoritzada, el seu cervell ha començat a processar el so més tard que les imatges.

Completen el repartiment Miki Esparbé, Francisco Reyes i els actors gallecs Luisa Merelo, Cris Esglésies i Fran Lareu.

Juanjo Giménez va néixer a Barcelona. El seu curtmetratge "Timecode" (2016) va guanyar la Palma d'Or a Canes i el Premi del Cinema Europeu 2017 al millor curtmetratge, i va ser nominat als Oscars. Giménez també va dirigir el llargmetratge "Nos hacemos falta" (TILT 2003′), que es va estrenar al Festival de Cinema de Rotterdam, i els documentals "Contact proof" (2014) i "Esquivar y pegar"(2010), així com altres curtmetratges premiats.

Marta Nieto, guanyadora del Premi a millor actriu a Horizonti del Festival de Venècia, del Premi Forqué i nominada als premis del Cinema Europeu 2020 pel seu paper a "Madre" de Rodrigo Sorogoyen, té una llarga carrera en el món de la interpretació. Destaquen els seus papers a "El camino de los ingleses" d'Antonio Banderas, "8 citas" de Peris Romano i Rodrigo Sorogoyen, "Litus" de Dani de la Orden, "Cosmètica de l'enemic", de Kike Maíllo i recentment en el projecte internacional "Lasciarsi un giorno a Roma", d'Edoardo Leo. És la protagonista de la sèrie "Feria" de Netflix i ha rodat el seu primer curtmetratge com a directora i guionista.

"Tres" una producció de Frida Films en coproducció amb Manny Films, (Francia) i  M-Films (Lituania) que compta amb l'ajuda de ICAA, ICEC i AGADIC i la participació de RTVE, TVG, TV3, CANAL PLUS FRANÇA, així com amb els fons de MEDIA i EURIMAGES.

Le Pacte s'encarrega de les vendes internacionals.

tv3.cat/ficcioicinema

Anar al contingut