Tornen "Crims" i "Ciutat Maragda" als caps de setmana de Catalunya Ràdio

"Crims", amb Carles Porta, torna a Catalunya Ràdio dissabtes i diumenges a les 21.00, després del seu èxit a TV3, i ho fa amb dos capítols de l'assalt al Banc Central de Barcelona. I "Ciutat Maragda", amb David Guzman, s'emet els dissabtes a les 20.00, i demà commemorarà els 40 anys d'"El nom de la rosa".
Carles Porta, a l'estudi 1 de Catalunya Ràdio.
Carles Porta, a l'estudi 1 de Catalunya Ràdio.

Demà, "Crims" emetrà "300 ostatges i 11 encaputxats", el primer dels dos capítols de l'assalt a l'oficina del Banc Central de Barcelona, al capdamunt de la Rambla, a tocar de la plaça de Catalunya, el 23 de maig del 1981, tres mesos després del cop d'estat del 23F. Onze encaputxats van retenir gairebé 300 ostatges i van acaparar l'atenció dels mitjans de comunicació de mig món. Anys després, el líder de la banda, un home anomenat El Rubio, va concedir algunes entrevistes, i una va formar part d'un reportatge titulat "Cop al Banc Central", emès al programa "Sense ficció", de TV3. Malgrat la sentència condemnatòria, l'assalt sempre ha estat envoltat de secrets i confusió.

Diumenge se n'emetrà el segon capítol, "El misteriós maletí". Els onze encaputxats que van entrar al Banc Central hi retenien 300 ostatges i exigien l'alliberament del tinent coronel colpista Antonio Tejero. Els atracadors o colpistes -ningú sabia ben bé què eren- van ferir un home a la cama per fer veure que deixaven marxar un grup d'ostatges. Entre ells hi havia un assaltant camuflat que portava un maletí que és clau en aquesta història. Els màxims responsables policials, entre els quals hi havia diversos generals, no sabien què fer perquè totes les estratègies que feien servir no funcionaven i, finalment, hi van enviar a negociar en persona el governador civil de Barcelona i el director general de la Policia.

 

El corpus narratiu i la biblioteca d'"El nom de la rosa", a "Ciutat Maragda"

Demà, a les 20.00, el programa de literatura de Catalunya Ràdio "Ciutat Maragda", amb David Guzman, se centrarà en la figura i l'obra de l'humanista, semiòleg i novel·lista italià Umberto Eco, justament quan es commemoren 40 anys de la publicació d'"El nom de la rosa". El programa n'abordarà els corpus teòric i narratiu amb el professor Francesco Ardolino, Anna Ballbona i Borja Bagunyà, i també visitarà la biblioteca de Jorge de Burgos, de la mà de Joan-Lluís Lluís.

 

catradio/crims

twitter.com/crims_oficial

instagram.com/crims_oficial

 

catradio/ciutatmaragda

twitter/ciutatmaragda

spotify/ciutatmaragda

 

Anar al contingut