"Torna La Trinca" al "Sense ficció"

Avui s'ha presentat a La Sala Centru de Canet de Mar "Torna la Trinca", una producció del "Sense ficció" que s'estrenarà demà a TV3, a les 22.05. Dirigit per Josep Rovira, el documental ha anat a buscar els membres de La Trinca per repassar la seva història i descobrir la insòlita vigència de les seves cançons.

Més de 40 discos supervendes, milers de concerts i espectacles en directe, centenars de xous i programes de televisió, com a protagonistes o com a productors… La història de La Trinca és una història d'èxits que ha deixat un riu de cançons i frases inoblidables a la memòria col·lectiva dels catalans. "Torna La Trinca" recupera aquesta història amb els membres del grup, reunits excepcionalment, i l'analitza amb altres músics, periodistes, juristes i una filòsofa.  

L'espai escollit per a la presentació no podia ser un altre: Canet de Mar, el poble d'aquells tres nois -Josep Maria Mainat, Miquel Àngel Pasqual i Toni Cruz- que acabarien aconseguint un èxit aclaparador arreu de Catalunya i bona part de la resta de l'estat. Blanca Arbell, alcaldessa de la població, ha estat l'encarregada de presentar l'acte, en què també hi han intervingut Montse Armengou, directora del "Sense ficció", programa en què demà s'estrenarà el documental, i Josep Rovira, el seu director, així com els tres components de La Trinca.

L'alcaldessa de Canet de Mar, Blanca Arbell, s'ha referit al fet que La Trinca hagi aconseguit, amb humor i sàtira, sostenir la realitat política que encara vivim i ha aprofitat per anunciar que "ben aviat la sala Odeòn de Canet de Mar veurà la llum".  

Montse Armengou, directora del "Sense ficció", ha explicat que el programa de TV3 és tan estrambòtic com La Trinca, "ja que porta molt de temps en antena amb una bona audiència". Ha afegit que "el 'Sense ficció' té cintura perquè allotja tota mena de realitats".  

Finalment, ha pres la paraula Josep Rovira. El director de "Torna La Trinca" ha volgut destacar que "La Trinca va fer crònica del país fa 40 anys i, si mirem enrere, es podria tornar a fer ara mateix".

Després, ha començat la projecció del documental que ha aconseguit reunir excepcionalment els tres membres del grup després que marxessin dels escenaris sense acomiadar-se fa més de trenta anys. Tornaran a cantar junts? Demà, caldrà veure el documental -que ja els fa tornar una mica- per saber-ho. Queda clar que, si ho fessin, no els faltaria inspiració.

tv3.cat/senseficcio 

#TornaLaTrincaTV3

#SenseFiccióTV3 

twitter.com/senseficcio 

facebook.com/senseficcio 

Anar al contingut