Dilluns, a les 22.05

Torna "El foraster", primera parada Camprodon

Dilluns 18 de setembre, a les 22.05, Quim Masferrer torna a TV3 amb "El foraster" i continua recorrent el país per conèixer les històries més divertides i emocionants de la gent i per viure cada nou poble com una nova aventura.

La seva primera parada serà Camprodon, a la comarca del Ripollès, un dels pobles més famosos i visitats de Catalunya. Però que un poble sigui famós no vol dir que es conegui realment la seva gent.

Camprodon 

Ja d'entrada, en Quim coneixerà dos veïns ben peculiars: en Biel, un vailet que podria convertir-se en el futur alcalde, i en Pulí, un magnífic però frustrat cantant d'òpera. Les senyores que anys enrere van treballar a les grans mansions del Passeig Maristany il·lustraran en Quim sobre les curiositats que envolten la vida dels "senyors de Barcelona", i un grup de canalla també li deixarà clar que la relació amb "els pijos" barcelonins no és del tot fàcil. 

A Camprodon també hi viu en Toti, un pastor arrelat com pocs als Pirineus, en Marc, l'instagramer del poble, i en Lluís, que ha obert un museu ple d'objectes abandonats durant la retirada republicana del 1939, testimoni d'un passat que no vol que es torni a repetir. 

Després es recupera el pas del Foraster per Castellserà 

Castellserà (l'Urgell) és un poble travessat pel Canal d'Urgell, que ha donat vida al territori i ha fet florir una generació de pagesos artistes.  

Entre ells hi ha els Campi Qui Pugui, una companyia de teatre familiar que està a punt de sortir per fer actuacions a Lituània; o en Josep, que conrea un gran camp de blat de moro per fer-hi un espectacular laberint a escala humana. Amb ell, en Quim gaudirà de "la millor posta de sol del planeta". La mestra de l'escola, que es diu Ariadna, imparteix tallers d'art als nens i nenes, i a les nits es transforma en una cantant punki. Tota aquesta vida artística ha atret fins i tot el Mag Lari, que s'ha instal·lat a la casa més noble i l'ha convertit en "La Casa dels Àngels", una mansió plena de sorpreses. A més, en Quim coneixerà en Joan, el centraler, que haurà de resoldre un moment de crisi en el flux d'aigua; la Julita, que al seu congelador hi guarda un tresor una mica esgarrifós; i en Juanillo, el soci més estimat del Club Atlètic Castellserà. 

La nova temporada 

Quim Masferrerrecorre, per novena temporada, el país per conèixer les històries més divertides i emocionants de la gent i per viure cada nou poble com una nova aventura. 

La primera parada serà al Ripollès per conèixer la gent que viu en un dels pobles més coneguts del país, Camprodon. Entre d'altres coses acabarà descobrint la recepta secreta de les seves galetes i la peculiar relació entre els camprodonins i els seus visitants més assidus, els barcelonins. A les Valls d'Àneu (Pallars Sobirà), en Quim gaudirà d'alguns dels paratges més emblemàtics del país, com l'estany de Sant Maurici o el port de la Bonaigua, on hi passarà una nit en blanc no per la falta de son, sinó per l'excés de neu. 
 
Durant la seva visita al Bruc (Anoia), en Quim viurà una de les aventures més grans de la seva vida: l'escalada d'una de les mítiques agulles de Montserrat. Entre els cingles de la muntanya màgica també tindrà ocasió de reviure la llegenda del Timbaler del Bruc. 
 
En aquesta nova temporada, "El foraster" tambe viatjarà fins a la costa. A Sant Pere Pescador (Alt Empordà), farà parada obligada als aiguamolls de l'Empordà i afrontarà el repte de practicar alguns dels esports d'aventura habituals de la zona. A la vora del riu més llarg i cabalós del país, descobrirà Xerta (Baix Ebre), on l'aigua ho és tot i marca el passat, el present i el futur del poble. 
 
A la Granadella (les Garrigues), Masferrer comprovarà fins a quin punt els pagesos estan orgullosos de l'oli que elaboren. I a Ulldemolins (Priorat), s'endinsarà en el fantàstic paratge del congost de Fraguerau, al cor del Montsant. 
 
A més, "El foraster" visitarà per primera vegada el Lluçanès, una comarca de nova creació. Al poble d'Olost, en Quim hi trobarà una barreja única d'identitats i generacions: canalla, jovent i gent gran units per la seva vitalitat i per una personalitat positiva i encomanadissa. 
 
tv3.cat/elforaster  

Anar al contingut