DIJOUS, A LES 23.00

Torna "El documental" del 33 amb "Cinema Mon Amour"

Demà, a les 23.00, torna "El documental" i també estrena dia d'emissió –dijous-. En la primera entrega s'emetrà la producció, participada per TV3, "Cinema Mon Amour". El documental de Natàlia Regàs és un treball de set anys en què investiga si acabaran tancant les sales de cinema de Barcelona.
"Cinema Mon Amour"

"Cinema Mon Amour"

Colpida pel tancament d'un cinema, una jove directora decideix investigar si les sales de Barcelona tenen els dies comptats. Durant els set anys de gravació del documental, entrarà en el món tancat de l'exhibició catalana, assistirà a la transformació d'aquest art i negoci i viurà experiències irrepetibles a les entranyes de molts cinemes.

El documental "Cinema Mon Amour" és una crònica viscuda en primera persona sobre la pèrdua dels cinemes de Barcelona i del 35 mm com a suport d'exhibició, i també de la resistència i renaixement d'unes quantes sales supervivents.

Des del 2013, amb el tancament del Renoir les Corts, la directora Natàlia Regàs va sortir al carrer amb la seva càmera i va començar a capturar aquell canvi tecnològic, social i vital d'un art i negoci que amenaçava de destruir el panorama cultural de Barcelona. Així, més enllà de la notícia puntual i de la queixa ciutadana a les xarxes socials el dia que tanquen el cine on anava de petit, el documental "Cinema Mon Amour" és una crònica viscuda en primera persona sobre la pèrdua dels cinemes de Barcelona i del 35 mm com a suport d'exhibició, i també de la resistència i renaixement d'unes quantes sales supervivents.

Durant cinc anys, la realitzadora investiga la crisi de les sales de cinema parlant amb personalitats del sector de l'exhibició barcelonina, que serveixen de mirall universal de la situació que es viu a la resta del món, i col·lecciona moments únics i inoblidables per compartir-los amb els espectadors.

El documental entrevista pesos pesants de la indústria com J. A. Bayona, Nacho Cerdà, Antoni Llorens, José Batlle, Pedro Balañá, Antoni Kirchner, Ramon Colom, Ventura Pons, Xavier Escrivà, Jaume Migueiz, Daniel Cantón i J. A. Garcia.

Però el documental no es queda només amb la nostàlgia de cinemes majestuosos plens d'espectadors emocionats. La directora retrata el renaixement de l'esperança amb l'arribada de sales noves, promogudes per artistes apassionats.

"Cinema Mon Amour" va ser el guanyador en la categoria de llargmetratge documental de l'Indocumentari de Sabadell i es va endur el de millor documental a l'International Film Festival de Sant Andreu de la Barca, entre altres premis.

tv3.cat/eldocumental

tv3.cat/documentals

twitter.com/eldocumental33