Ramon Gener, al capítol de "This is art" dedicat a la rebel·lia
Ramon Gener, al capítol de "This is art" dedicat a la rebel·lia

"This is art", la sèrie documental més venuda

"This is art", una coproducció de TV3 amb Brutal Media, amb el suport de l'ICEC, s'ha convertit en la sèrie documental més venuda a nivell català des de "Colors en sèrie". El programa presentat i conduït per Ramon Gener s'ha adquirit a Portugal, Nova Zelanda, Hong Kong, Grècia, Itàlia, Croàcia, Mèxic, Perú i en territoris de l'Orient Mitjà i el nord d'Àfrica, on la cadena Al-Jazeera n'ha comprat els drets. La sèrie té nous capítols que s'estrenaran més endavant.

A més el programa que s'acosta a l'art a través de les emocions ha estat guardonat amb un premi Bonart en la cinquena nit d'aquests premis, que se celebrarà demà dijous, 16 de maig, a l'Auditori de Girona, coincidint amb el vintè aniversari del grup Bonart.

"This is art", la producció de Brutal Media en coproducció amb TV3 i amb el suport de l'ICEC, s'ha exportat a diversos territoris del món. La sèrie s'ha venut a Portugal, Nova Zelanda, Hong Kong, Grècia, Itàlia, Croàcia, Mèxic, Perú i diversos territoris de l'Orient Mitjà i el nord d'Àfrica, on la cadena Al-Jazeera n'ha comprat els drets. La primera venda internacional va ser a RAI Itàlia i l'última ha estat TVPerú.

Aquest fet converteix a aquesta sèrie documental presentada i dirigida per Ramon Gener en la primera que s'exporta a un nombre tan ampli de països des de l'àmbit català, des de "Colors en sèrie", de Mai Balaguer. La clau de l'èxit de "This is art" està en la manera entretinguda, desenfadada i plena de passió com Ramon Gener parla d'obres artístiques de rellevància internacional. La sèrie també l'ha adquirida Movistar Espanya.

El programa

"This is art" va suposar el retorn de Ramon Gener a TV3, en un programa que s'acosta a l'art a través de les emocions i proposa un viatge a l'interior de cadascú de nosaltres, dels sentiments i de les inquietuds. Les emocions són el que ens caracteritza com a éssers humans. I l'art té el poder de provocar tot tipus de sentiments i sensacions. Gràcies a l'art es pot esbrinar qui som realment.

En cada capítol, i mitjançant un llenguatge àgil i entretingut, es recorren una sèrie d'emocions tan universals com la gelosia, el desig, la valentia, la por, la solitud i la culpa. A partir d'aquests temes es parla de pintura, escultura, música, arquitectura i literatura. Amb una proposta visual agosarada, fascinant, molt atractiva i adient amb la seva essència.

En el programa es busca commoure i emocionar l'espectador amb l'art, però també fer-lo divulgatiu, pensat per a tots els públics. A través de la bellesa de les formes artístiques, "This is art" s'endinsa en l'engranatge de la naturalesa humana. Tot artista utilitza l'art per explicar les seves emocions. I el programa fa servir les emocions per explicar diversos vessants de la història de l'art.

La presència de Ramon Gener no és casual. Ell sap transmetre com ningú la passió, el coneixement i la màgia per acompanyar l'espectador en aquest meravellós viatge a la condició humana.

tv3.cat/thisisart

Anar al contingut