Careta de "Tabús", Premi Iris del Jurat 2020
"Tabús", Premi Iris del Jurat 2020

"Tabús" rep un Premi Iris del Jurat 2020

Ahir es van donar a conèixer els professionals i programes guanyadors als Premis Iris 2020, que atorga l'Acadèmia de les Ciències i les Arts de Televisió. Entre els premiats, el programa "Tabús", presentat per David Verdaguer, ha obtingut un Premi Iris del Jurat 2020 per la valentia i coratge de tractar temes delicats i sensibles.

L'Acadèmia de les Ciències i les Arts de Televisió ha donat a conèixer els professionals i programes guanyadors dels Premis Iris 2020, entre les gairebé 500 candidatures presentades per televisions, productores i membres de l'Acadèmia.

El comitè professional encarregat de la deliberació ha decidit atorgar un premi Iris 2020 a la producció de TV3 en col·laboració amb El Terrat (The Mediapro Studio) "Tabús" per "la valentia de tractar temes delicats i sensibles amb humor, en horari de "prime time", i amb gran èxit d'audiència. Per arriscar i aconseguir donar visibilitat a col·lectius que no acostumen a estar representats a la televisió, i fer-ho amb la màxima espontaneïtat i sensibilitat. "Tabús" ha demostrat que l'humor és una de les millors eines per remoure consciències i que es pot fer de manera tendra, valenta respectuosa i humorística a parts iguals".

Al 2021 TV3 emetrà la segona temporada del programa.

El programa

"Tabús" és un format valent i arriscat que donarà visibilitat a col·lectius que normalment han de conviure amb molts tabús: persones cegues, amb malalties terminals, amb diversitat funcional, de diverses ètnies, del col·lectiu LGTBI, persones amb trastorns mentals, amb obesitat o en situació de pobresa.

"Tabús" és un format original belga de Panenka, distribuït per Lineup Industries i nominat a un Premi Emmy Internacional en la categoria de Millor "Non-Scripted Entertainment" (programa d'entreteniment sense guió) "per la seva valentia, tendresa, respecte i capacitat de fer riure, a parts iguals".

A cada capítol, David Verdaguer convida quatre o cinc persones d'un mateix col·lectiu a una casa de vacances de l'Empordà per conviure-hi durant una setmana. Al llarg d'aquests dies, aprofiten per conèixer-se a fons i passar uns dies de convivència agradables, mentre xerren sobre els tabús que acompanyen el seu col·lectiu i sobre com se senten tractats per la societat.

Els premis

Els Premis Iris del Jurat van néixer el 2016 amb la reforma del reglament dels premis de l'Acadèmia, amb l'objectiu de reconèixer, entre els diferents oficis de la televisió, programes i professionals que han destacat durant la temporada televisiva.

Anar al contingut