"Tabús", guardonat als Premis per a la Diversitat en l'Audiovisual

Aquest matí s'han entregat a la seu del Col·legi de Periodistes els Premis per a la Diversitat en l'Audiovisual, en què "Tabús", el programa presentat per David Verdaguer, ha estat reconegut en la categoria de televisió

Avui, en el marc de la XIII jornada de la Mesa, en què han reflexionat sobre les narratives alternatives contra el racisme, s'han lliurat els XII Premis per a la Diversitat en l'Audiovisual. Aquest guardó anual reconeix programes, produccions i iniciatives audiovisuals que reflecteixen la diversitat etnocultural en la societat.

El premi a la categoria televisió ha estat per a "Tabús", un format valent i arriscat conduït per l'actor David Verdaguer, que dona visibilitat a col·lectius que normalment han de conviure amb molts tabús: persones cegues, amb malalties terminals, amb diversitat funcional, de diverses ètnies, del col·lectiu LGTBI, persones amb trastorns mentals, amb obesitat o en situació de pobresa, persones que han conviscut amb una addicció, treballadors i treballadores de la indústria pornogràfica, dones que no han pogut complir el seu desig de ser mares, antisistema, persones amb una bellesa no normativa, persones amb altes capacitats, persones que estimen sense seguir els estàndards de la societat o la gent gran.

A cada capítol, David Verdaguer convida quatre o cinc persones d'un mateix col·lectiu a una casa de vacances a l'Empordà per conviure-hi durant una setmana. Al llarg d'aquests dies, aprofiten per conèixer-se a fons i passar uns dies de convivència agradables, mentre xerren dels tabús que acompanyen el seu col·lectiu i sobre com se senten tractats per la societat.

El premi ha estat atorgat pel capítol "Ètnies", dedicat a trencar tòpics sobre la llengua, les religions i les ètnies, cinc persones d'ètnies diferents que viuen a Catalunya reflexionen sobre el racisme i sobre els tòpics que els envolten i constaten que el racisme continua present.

El guardó l'han recollit Vicent Sanchis, director de TV3 i Chema Argente, director del programa.

"Tabús" és una producció de TV3 en col·laboració amb El Terrat (The Mediapro Studio).

tv3.cat/tabus

twitter.com/TabusTV3

instagram.com/tabustv3

#TabúsTV3

Anar al contingut