DIMARTS, A LES 23.10

"Sultans de l'algoritme" a "Valor afegit"

Demà, a les 23.10, "Valor afegit", dirigit i presentat per Albert Closas, analitzarà com el futur del petit comerç depèn, en bona mesura, de l'aposta que faci pel comerç electrònic. Però, quins perills té acabar en mans dels gegants del sector, els sultans de l'algoritme?

Abans, a les 22.05, "Sense ficció" estrenarà "Adeu a les botigues?", un documental de producció pròpia, dirigit per Josep Rovira Cuadrench, en el qual dinou botiguers de tot el territori reflexionen sobre el futur del petit comerç i es pregunten sobre la viabilitat de la botiga en plena crisi de model empresarial, amb la pandèmia i l'explosió de les compres per internet.

"Sultans de l'algoritme", a "Valor afegit"

El futur del petit comerç passa pel comerç electrònic. Però, apostar per internet per potenciar el negoci significa, moltes vegades, acabar en mans de les grans plataformes i gegants del sector, com Amazon, Google o Facebook.

"Valor afegit" analitza quins perills té treballar amb aquestes grans companyies, que sovint actuen com a totpoderosos sultans del món digital. Per fer-ho, el programa viatja a Granada per conèixer el primer empresari de l'estat espanyol que va denunciar Amazon per pràctiques abusives i impagaments. Es tracta de la companyia granadina Megasur, la principal majorista informàtica de la província.

El programa també entrevista Tim Bray, l'exvicepresident d'Amazon que, el maig del 2020, va deixar el càrrec per discrepàncies amb les pràctiques de la companyia. En una carta oberta, Bray declarava que abandonava la companyia per les condicions als seus magatzems i per la seva política d'acomiadaments.

A més, la consultora Laura López fa un retrat robot del botiguer del segle XXI, justament el que ha de competir amb els preus i el poder de seducció de les grans plataformes de distribució.

I, per acabar, es mostraran imatges i s'explicaran històries d'un món desaparegut que va marcar el destí de la meitat d'Europa al llarg del segle XX: les economies socialistes darrere del teló d'acer.

tv3.cat/valorafegit
facebook.com/valorafegitTV3
twitter.com/valorafegitTV3

Anar al contingut